reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Belgijskie matki łączcie się!!!!!!!!!!!!!

reklama
czekamy na darmowy transport czyli moja mame, ktora przyjedzie 07/07 :)

my mamy taki termometr od Kind en Gezin i tam jest napisane w jakiej temperaturze dziecko nie powinno spac....wszystko powyzej +20 jest zabronione
obecnie w sypialni jest tak cieplo, ze powoli nie wystarcza skali na tym urzadzeniu ;D ;D ;D
darmowej klimatyzacji nie dolaczyli......
jedyny powiew powietrza jaki dzisiaj poczulam to jak kot wskoczyl na biurko ;)

miss, trzeba bylo do basenu dolac domestosa i bylaby woda chlorowana ;D

Sposob na upaly wyprobowany przeze mnie wczoraj:
o poranku do Delhaize(Gb,wszystko jedno)- 15 minut gapienia sie na serki i jogurty,szczekajac zebami z zimna do kasy,w poludnie polecialam po lody do LIDL,brrr,od przewracania pudelek w zamrazarkach zrobily mi sie sine palce,w porze obiadowej olsnienie:nie ma tartej bulki,wiec znowu do GB(Delhaize,wszystko jedno),szukajac tartej bulki uwaznie przestudiowalam zawartosc lodowy z deserami czekoladowymi ;D wynik-gesia skorka i tesknota za upalem. Zakupy,drogie panie,zakupy to lekarswo na wszystko ;D U nas na wsi tylko te spozywczaki maja klime wlaczona na maksa,inne,typu butiki ,oszczedzaja na energii,ale w duzych miastach to pewnie zionie chlodem.Popoludnie w INNO,hmmmm,wyprzedaze....no chyba ze na Meir tez sie oszczedza ;D

hehe, ostatnio omijalam zimne rejony sklepu, bo polnagi Olaf w nosidelko robil sie siny ;)
a wczoraj w wielkim miescie Antwerpii z nadmiaru upalu siadly lodowki, czesc kas i schody ruchome, a w call center przepalily sie kompy!
jednak nie zaprzeczam, ze zakupy to lekarstwo na wszystko ;D

nie wiem jak w innych rejonach kraju, ale u nas w nocy pokropilo i jest troche chlodniej, ale zanim to nastapilo, Wlosi wygrali 2:0 i dwukrotnie ryk radosci przedarl sie przez nasze okna, a potem do drugiej jezdzili trabiac klaksonami i machajac flagami ;D
dlaczego zawsze nasza ulica????
ale przynajmniej musielismy poszukac przyjemnych sposobow na zasniecie ;D ;)

hehe
u nas wlasnie zaczelo padac,niezle opoznienie,co? 50 % moich malpiszonow(te starsze) wynioslo sie do dziadkow,nie ma jak wakcje z traktorem i krowami,mlodsze 50 % szwenda sie po chacie z nudow,nawet poranna sesja "Kuifje" go nie zainteresowala.Jak bym miala go komu podrzucic,to pewnie bym sie wybrala na latanie po sklepach,a tak ponudzimy sie razem w domu.
o,zaczelo grzmiec,wylaczam sie ;D

bylismy 4,5 godziny w Zoo, a tata byl w Hasselt ;D
nogi wchodza mi w tylek bo Olaf nie uznaje milego podziwiania natury z lawki w cieniu, on wolal sumiennie odwiedzic WSZYSTKIE klatki ;D Moj synek lubi byc w ruchu ogolnie.
po wycieczce zazyl kapieli :D
a teraz jedna reka go ziuziam, druga pisze, a .....nie wiem ktora ;) jem obiad
Co do zakupow to Olaf szostym zmyslem wyczuwa kiedy jest w sklepie i sie budzi, ale nie protestuje.

podobno mialo dzisiaj nie byc upalu........

HEJ!!!
smialam sie sama do siebie :laugh:jak czytalam miss o sposobach chlodzenia sie
w sklepach....myslalam ze to tylko ja taka madra przechodzac kolo sklepu wstepuje po ochlode ;D
pewnie niedlugo za wstep trzeba placic, a Agatatje wczoraj wchodzac do matchu zobaczylam reczniki
mialam kupic go bo przykrylam nim VICTORIE zeby za zimno jej nie bylo
ale jednak kolor mi nie odpowiadal ....hi hi pozyczylam sobie i przed kasa oddalam troche nieladnie...
ALE co za kraj zawsze albo zimno albo za goraco a najczesciej to chyba deszczowo
...W ZLOBKU UZYWAJA WIATRAKA DO CHLODZENIA ??? sama nie wie czy to dobre???
:mad:Wczoraj bylam w konsulacie , bo czekam na paszport od trzech msci i nadal nie ma :mad: :mad:
dobrze ze mialam dobry dzien bo inaczej trzeba by bylo kropelki na uspokojenie!!!!
robia mi tymczasowy bo przeciez lece za 2tyg a na dowodzie nie mozna a ludzi tam!!!!! to pa!!

oj pepeszka powodzenia z paszportem!

miss dior, dzieki za podpowiedz.....pisalas kiedys zeby Olafa pod natrysk wrzucic no i tatus wzial sobie to do serca i maly wzial dzisiaj pierwszy prysznic w zyciu ;D (razem z tata, ale zawsze cos ;) )
byl MEGA ZADOWOLONY!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Pepeszka
trzymam kciuki ;D
Kiedys,daaaaawno temu tez mielismy taki szalony pomysl,zeby wybrac sie do konsulatu,po czym jak pan zastepca konsula przedstawil nam liste papierow potrzebna do zalatwienia paszportu dla dziecka,pomyslelismy,ze szybciej uda sie cos zalatwic w konsulacie Timbuktu niz naszym ojczyznianym. ::)

Do góry