reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Belgijskie matki łączcie się!!!!!!!!!!!!!

imprezka-mundial zaczyna sie za 23dni :D
wiec chyba ominiecie, na stronie wyborczej cos tam pisali na ten temat, bo podobno zapowiada sie wielka huliganska burda i Polacy na pocieszenie, ze nie zdobeda pucharu, chca dokopac wszystkim innym kibicom.

tez bym sie chetnie wslizgnela pod kocyk z jakas meduza :D
wiec biore swoja ukochana ksiazke do filozofii i ide sie uczyc na lozko, sto razy lepsze od telewizji ;)

reklama
Hm.. Agata ja nie wiem. .my mamy polski paszport poszłam po akt urodzenia młodej potem poszłam go przetłumaczyć i z tym do ambasady i wszystko załatwione, jakoś więcej papierów nie rządali ani nic.. . Oni ten akt urodzenia przesłali do Polski tam młoda została wpisana w dokumenty, następnie wydali polskie akty urodzenia. Gdy przeszedł paszport to dostałam 3 darmowe blankiety tego polskiego aktu urodzenia. łacznie kosztowało mnie to 70euro. plus zdjęcia chyba 10-15euro.
Na paszport czeka się 2 tyg, ale nasz był już po tyg i oni dzwonią do Ciebie że już jest i można go odebrać.
Miss zdrówka dla biednej meduzy... oj wiem coś o tym jak maluchy chore to takie biedne.
A moja od tyg kaszle w nocy i ma podejrzenie alrgii ale jeszcze 2-3 tyg mamy odczekać i wtedy na testy.
A u nas jest jeszcze taka sprawa że my nie jesteśmy małżeństwem :) to jeszcze musiałąm im dostarczyć papierek że nie jestem mężatką, ale wystarczył dowód w którym pisze panna, potem musiałam napisać taki świstek iż na prawdę jestem panna.. etc. ale to pisałam przy konsulu on mi dyktował to podpisałam i wszystko ok.
Latania było mało najgorsze są te kolejki w polskiej ambasadzie bo tylko w jednym okienku to się załątwia a tam zawsze tyle ludzi że można oszaleć!
a i dodatkowo nie wolno wchodzić do ambasady z wózkiem!!! boją się że bombe im tam ktoś wniesie ;)
Ja miałam zawsze młodą w nosidełko no ale dziecku sie nudziło.. a taka kolejka ze nogi mi w D.. wchodziły, a w plecy to myślałam, że odpadną.. ale wiadomo kultura jest wszędzie ;)
Oki zmykam do mojego łobuza.. może wyskoczymy na dwór..
jeju jak ja Ci zazdroszczę domku z ogródkiem miss!
my mamy w prawdzie duży tarasik.. ale wolę zieleń ;)
ALe za to przed domem alejka i trochę zieleni dobre i to.. . Ale tak bym puściła młoda i by sobie poleciała ;)

My szukamy domku jakiegoś fajnego ale jak narazie to albo zbyt wyszukany (cenowo) albo takie byle co.. .

Dobra już uciekam !
Miłego popołudnia!

nam kaza tez malzenstwo zglosic i mowia, ze to bedzie 96 euro, a zrobienie polskiego aktu urodzenia to drugie 96 + 60 za paszport. Najdluzej trwa czekanie na te polskie wersje aktow.....bo paszport to rzeczywiscie 2tyg.
no i jak sie mieszka w Brukseli to tez troche latwiej :D

a z tymi wozkami to im chyba odbilo......ale rzeczywiscie pamietam taka tabliczke.
a dziecko musi byc obecne przy tym calym procederze?

ucze sie bleeeeee, moj mozg sie przegrzewa!!!!!!!!!!!!!!!!

No tak muszą zobaczyć dzidziusia.
Agata chcesz huśtawkę dla dzidzi? Mam taką na sprzedaż :D sama kołysze malucha hyhy.

Rzeczywiscie,ceny domkow,zwlaszcza tych z kawalkiem zieleni dookola strasznie poszly w gore.Nam sie trafila pare lat temu okazja,komus byly szybko potrzebne pieniazki,dom byl po remoncie i z kawalkiem ogrodka,ktory ja teraz z pasja kosze ;D.
Za 2 godzinki jade z malym do lekarza,bo nie udaje mi sie zbic mu goraczki i z meduzy zamienil sie w przywiedniete warzywo,ktore ma jeszcze na tyle sily ,zeby gapic sie jednym okiem na "De avonturen van Kuifje",dla francuskojezycznych "Milou et Tin Tin".

O jejciu biedny. Pewno przeziebienie bo ta pogoda taka dziwna.. niby ciepło a tu chłodno. A to pogoda najlepsza dla tych bakterii.
Zdrówka mu życzymy daj znać co lekarz powiedział.

Wrocilismy od lekarza.Maly ma ropne zapalenie gardla,dostal antybiotyk i cos na goraczke oraz przykazanie picia ile sie da,moze byc fanta ;D oraz zapewnienie,ze od czwartku bedzie znowu latal jak malpiszon po ogrodku zamiast udawac przywiedla marchewke :laugh:.

ojoj moniaa, my narazie stopujemy z zakupami, bo bez kasy to nas do szpitala nie przyjma ;)

a teraz wlasnie zazywam sobie rozkoszy jakie daje kersepitje czyli poduszeczka z pestkami czeresni (wisni?) w srodku :D Podgrzalam sobie to cudo i moj kurczacy sie i bolacy brzuszek od razu lepiej sie czuje, nie mowiac o krzyzach ;D a jak ladnie pachnie mmmmm oczywiscie nie zapomniam sie cieszyc ze skurczykow ;)

biedna meduzka/warzywko, zycze szybkiego powrotu do szatanskiej formy!!!! >:D :D

miss No prosze i anginka jest. Zdrówka dla meduzki aby szybciutko wyzdrowiała :)))
Agata No tak u nas na dzień dobry zawołali 1000euro. HeH :)
Ponuro i szaro dzisiaj u nas. Dziecko wstało lewą nogą i daje popalić...
mam problem ze żłobkiem, mała miała iść już 4 m-ce temu ale nasze miejsce przyznał sąd dzieciom bitym przez rodziców it eraz szukamy nowego.. ale wszystko zajęte! nawet prywatne i co ja mam zrobić... . A juz potrzebuję troszkę odpoczynku od małej cały dzień z nia staje się męczący. ;)
Ok zmykam ogarnąć chatkę bo wygląda jak po tornadzie :)
zajrze poźniej!

reklama
u nas pogoda super :D i cieplo i w ogole :D
jury na uczelni zaliczone wiec spokoj i tylko czekac na malego az mu sie zachce.....
odreagowalam juz dzisiaj sprzatajac kuchnie tak, ze sie bylszczy....yyy....blyszczala bo potem musielismy ja sprofanowac, zeby zrobic lunch :(

co do zlobkow to obawiam sie, ze tez jakiegos bede musiala poszukac i tu tez wszystko zapchane, ale moze jednak po porodzie sie za to zabiore ;)

miss dior, mam nadzieje, ze maly szatanek juz w lepszej formie!!!

Do góry