KalaKRK
KOCHAM MOJE SKARBY:*
moja siostra chodziła do prywatnego lekarza i dostała becikowe,to co teraz to się zmieniło...? [/QUOTE]
tak od 3 dni jest inna ustawa i nawet jelsi tydz temu brała to jeszcze jej to nie dotyczyło
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pierwsze pytanie czy twój narzeczony obecnie pracuje?? Jesli tak czy jego (tylko licząc jego dochód) przekroczy wam 504 złote (ten za 2008rok)?? Jesli Ty nie pracujesz teraz to Twojego dochodu się nie liczy, musisz oprócz zaświadczeń ze skarbowego swojego i narzeczonego wziąć ze sobą jeszcze świadectwa pracy i Pity 11 za 2008 rok swoje i wtedy Twojego dochodu nie będzie się liczyć.
tak od 3 dni jest inna ustawa i nawet jelsi tydz temu brała to jeszcze jej to nie dotyczyło[/QUOTE]moja siostra chodziła do prywatnego lekarza i dostała becikowe,to co teraz to się zmieniło...?
Jeżeli nie ma jednoznacznych przepisów dostępnych dla każdego obywatela to o czym my tu mówimy.No wlasnie ministerstwo (mało oficjalnie bo nie ma na ten temat komunuikatu są tylko wewnętrzne przekazy do pracowników) uważa że podstawowwa opieka zdrowotnaa to opieka w ramach NFZ i jesli prywatny lekarz ma umowe z NFZ to OK a jesli nie ma to nie jest podstawową opieką zdrowotna