reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Becikowe po okazaniu zaswiadczenia od ginekologa

WIADOMOSC Z WCZORAJ : Jeśli kobieta, która urodziła dziecko, np. w październiku, zgłosi się po 1 listopada i nie będzie mieć zaświadczenia lekarskiego nie dostanie becikowego? Piotr Olechno, rzecznik prasowy ministerstwa zdrowia wyjaśnia, że wymóg potwierdzania opieki medycznej obowiązuje od 1 listopada. Kobieta, która była w 10 tyg. ciąży przed 1 listopada nie będzie musiała przedstawiać takiego zaświadczenia, aby dostać becikowe.

i badz tu madry...jak to w koncu jest he

Kobieta, która była w 10 tyg. ciąży przed 1 listopada nie będzie musiała przedstawiać takiego zaświadczenia, aby dostać becikowe. ????????? he

reklama
KalaKRK - a może pójdziesz do lekarza prywatnie i Ci wypisze.Ja jestem w podobnej sytuacji tylko,że chodzę prywatnie i liczę na to,że idąc do swojego gina po porodzie dostane to zaświadczenie.

KalaKRK - a może pójdziesz do lekarza prywatnie i Ci wypisze.Ja jestem w podobnej sytuacji tylko,że chodzę prywatnie i liczę na to,że idąc do swojego gina po porodzie dostane to zaświadczenie.

zastanawiam sie ale co mu powiem...ze przyszłam zeby wypisał mi za dzien w ktorym nie byłąm u niego he
bo tak by to musiało wygladac

WIADOMOSC Z WCZORAJ : Jeśli kobieta, która urodziła dziecko, np. w październiku, zgłosi się po 1 listopada i nie będzie mieć zaświadczenia lekarskiego nie dostanie becikowego? Piotr Olechno, rzecznik prasowy ministerstwa zdrowia wyjaśnia, że wymóg potwierdzania opieki medycznej obowiązuje od 1 listopada. Kobieta, która była w 10 tyg. ciąży przed 1 listopada nie będzie musiała przedstawiać takiego zaświadczenia, aby dostać becikowe.

Kobieta, która była w 10 tyg. ciąży przed 1 listopada nie będzie musiała przedstawiać takiego zaświadczenia, aby dostać becikowe. ????????? he

Szkoda ze ministerstwo zdrowia nie potrafi sie dogadac z ministerstwem pracy i polityki spolecznej( male litery celowe;-)).Bo z rozporzedzenia tego drugiego wynika cos calkiem innego....Najbardziej szkoda,ze cierpia na tym ci ktorym to becikowe sie nalezy....
Rzeczywiscie badz tu madry czlowieku...

Szkoda ze ministerstwo zdrowia nie potrafi sie dogadac z ministerstwem pracy i polityki spolecznej( male litery celowe;-)).Bo z rozporzedzenia tego drugiego wynika cos calkiem innego....Najbardziej szkoda,ze cierpia na tym ci ktorym to becikowe sie nalezy....
Rzeczywiscie badz tu madry czlowieku...

no ja już nie wiem i dowiem sie dopiero jak wyglada sprawa jak bd sie ubiegac o to...alebo jak wybiore sie do podbliskiego mopsu... ale dziwi mnie to bo ustawa weszła 1 istopada a mi wtedy wychodzi 31 tydz.....a 10tydz miaałam ho ho...troche temu...i to chyba juz nie ma znaczenia teraz.....ma byc zaswiadczenie i koniec :eek:

Ja to rozumiem tak,eh aż skurczu dziwnego dostałam hehe
że jeśli kobieta urodziła np.przed 1.11 lub była w ciąży dalej niż ten 10tc przed 1.11 to nie musi mieć zaświadczenia !
a jeśli pod koniec października była w 9tc to musi mieć zaświadczenie,bo weszła taka kobieta w nową ustawę...

no ja już nie wiem i dowiem sie dopiero jak wyglada sprawa jak bd sie ubiegac o to...alebo jak wybiore sie do podbliskiego mopsu... ale dziwi mnie to bo ustawa weszła 1 istopada a mi wtedy wychodzi 31 tydz.....a 10tydz miaałam ho ho...troche temu...i to chyba juz nie ma znaczenia teraz.....ma byc zaswiadczenie i koniec :eek:

nie ma znaczenia,ale ma dla tych które jeszcze nie przekroczyły 10tc

Ostatnia edycja:
Słuchajcie napisałam do ministerstwa z prośbą o opublikowanie informacjio o podstawowej opiece zdrowotnej, jak dostane pisemną odpowiedź to ją zamieszcze

ale co Ty chcesz udowodnic??ze becikowe dostana tylko te co chodza panstwowo do gina??ja dzwonilam do mopsu i mi powiedzieli cos innego niz Ty twierdzisz!!

reklama
witam

dzwonilam ostatnio do MOPS-u w Lublinie i sie okazuje ze pomimo tego ze urodzilam 10.09 a papiery o becikowe bede skladala teraz w listopadzie to tez musze im dac zaswiadczenie o tym ze bylam u lekarza przed 10 tyg.Paranoja tym bardziej ze dziecko juz jest na swiecie....

Do góry