KalaKRK
KOCHAM MOJE SKARBY:*
a Pan Tusk mówił jak to dobrze w PL bedzie..hehehhe żeby żyło sie lepiej a same utrudnienia są
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no własnie heheheh i bd szukac wiec na pewno wpisze ze ni ma
No proszę a teraz mam zlecane co 2 miesiące.. Zdziwiłam się, bo mówię, że chyba już miałam robione takie badanie, a ponieważ też mam nadal częste twardnienie brzucha, lekarz powiedział, że trzeba to badanie powtarzać, czy nie ma jakiegos stanu zapalnego...no tak,nie tylko w służbie zdrowia sa konowały ;-)
ale po co je robić jak to drogie badania,lepiej zrobić morfologię i mocz za kilka zł ;-)
ja CRP miałam robione w szpitalu,gdy byłam na patologii w 28tc,gdy moja szyjka miała 20mm,miałam częste twardnienia brzucha a główka dziecka była w baltonie-czy jakoś tak,nie wiem jak to nazywaja lekarze,ale główka małego była dość nisko
o tak przestępstwo,mój też na czarno pracuje,bo mu płacą za metry kwadratowe a nie za godziny i jakby miał umowę u prywaciarza to by mu odciagnął 500zł z wypłaty,a tak na czarno pracuje i mamy te 500zł więcej
tak ale jak ja nie pracuje to nie mam 504 zł wcale nawet rocznie a mój nie majac zadnej umowy i papieru na to ze pracuje to tez nie ma tego 504 zł i w moim przypadku dzielone na 4 hehehhe a zarobki biora z urzedu skarbowego przecież:-):-) i na to samo wyjdzie [/B] na podstawie pitu i rozliczania sie a jak na czarno pracuje to rownie moge powiedziec ze jest bez pracy to na to samo wyjdzie ;p
no więc o to chodzi że masz nie przekroczyć tego 504zł nikogo to nie obchodzi czy masz 400zł na osobę czy 200zł na osobę czy 0zł na osobę .... możesz mieć 0 zł zarobku tylko masz im to udowodnić biorąc z urzędu skarbowego zaświadczenie o zarobkach
sie zastanawiam tylko ze jak powiem ze ja ani mój nie pracujemy he to że włąnsie to jak zyjemy i czy bd pytac z kim mieszkamy bo to jest tak ze bd mieszkac u cioci w domku i czy nie bd brac tego pod uwage ze ona moze na sutrzymuje bo prawda jest taka ze tylko tam bd mieszkac a wydatki to nasza sprawa....jak to sie ma hmmm..?przciez ona nas nie utrzymuje
a wiec włąsnie heheh tak jak pisałam wczesniej :-) a ile to sie dostaje w ogółe teraz....
no pewnie na pieluchy chodzby i kremik i superkażda sumka byłaby dobra,wkońcu zawsze na coś się przyda;-) ale ciekawe...