reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Becikowe po okazaniu zaswiadczenia od ginekologa

reklama
znalazłam coś o ubezpieczeniu kobiet w ciąży,ciekawe jak to jest w rzeczywistości hehe bo wyrabiając dziecku kartę chipową chyba sprawdzają sładki itp.bo jak mój zmieniałam po zmianie meldunku to sprawdzali i musiał od kadrowej brać jakieś zaświadczenie
Kobiety w ciąży mają prawo do bezpłatnego leczenia - Praca i ubezpieczenia - Gazeta Prawna - największy dziennik gospodarczy

no prosze...o tym nie wiedziałam ;) to dobrze...mnie ginka nie pytała..lecz pamietam ze jak rodziłam w szpitalu to jednak wymagali by okazac iz jestem ubezpieczona...a wiec nie wiem jak to jest do konca...mnie w szpitalu sprawdzali....a teraz to mam z urzedu pracy wiec narazie jestem zabezpieczona

Witam :-)
Trochę to śmieszne z tym becikowym...
Niektóre kobiety dowiadują się, że są w ciąży dopiero w 12 tygodniu jej trwania. Ja się dowiedziałam w 7 tygodniu ( nie miałam dosłownie żadnch objawów ciążowych, a po za tym brałam tabletki antykoncepcyjne, więc nie możliwością było żebym była w ciąży ), a poszłam do lekarza bo dosłownie czułam taką potrzebę i okazało się, że będę mamą :-)

dziewczyny dzwonilam do mojego MOPSU we Wroclawiu i babka mi powiedziala ze zaswiadczenie o opiece od 10tc jest wymagane od wszystkich kobiet co skladaja wniosek po 1.11 wniosek mozna sciagnac ze str minesterstwa,lub wzasc z mopsu lub lekarz zapewnia taki wniosek...a to ze chodzi sie prywatnie nie ma znaczenia!!!wiec bzdura jest to co napisala Aneta ze tylko jak sie chodzi panstwowo dostanie sie becikowe!!

Witam :-)
Trochę to śmieszne z tym becikowym...
Niektóre kobiety dowiadują się, że są w ciąży dopiero w 12 tygodniu jej trwania. Ja się dowiedziałam w 7 tygodniu ( nie miałam dosłownie żadnch objawów ciążowych, a po za tym brałam tabletki antykoncepcyjne, więc nie możliwością było żebym była w ciąży ), a poszłam do lekarza bo dosłownie czułam taką potrzebę i okazało się, że będę mamą :-)

no własnie...a zanim pomyslisz o tym ze moze w ciazy jesteś...bo czasami moze sie opoznic miesiaczka tydzien czy 2...to te tyg leca i wychodzi na to że jak odrazu ci sie spoznia pare dni to tzreba do ginekologa...bo co sie dzieje (a moze w ciazy nie jestes ??) i pani doktor kaze poczekac jak po 5 dniach przyjdziesz...albo zaleci zrobic test ciazowy.. poza tym....w zwykłej przychodni czeka sie na termin...i nie ochcodzi nikogo ze w ciazy jestes...tak w mpim przypadku było hehehhe po staniu ponad godz w kolejce :eek: he i sie dostalam po ponad miesiącu...

dziewczyny dzwonilam do mojego MOPSU we Wroclawiu i babka mi powiedziala ze zaswiadczenie o opiece od 10tc jest wymagane od wszystkich kobiet co skladaja wniosek po 1.11 wniosek mozna sciagnac ze str minesterstwa,lub wzasc z mopsu lub lekarz zapewnia taki wniosek...a to ze chodzi sie prywatnie nie ma znaczenia!!!wiec bzdura jest to co napisala Aneta ze tylko jak sie chodzi panstwowo dostanie sie becikowe!!
no to ja nie dostane bo ja w 18tyg dostalam sie dopiero bo wczesniej było zajete....i terminy pozajmowane....i czekalam...z półtora miecha na wizyte...

Ostatnia edycja:

no to ja nie dostane bo ja w 18tyg dostalam sie dopiero bo wczesniej było zajete....i terminy pozajmowane....i czekalam...z półtora miecha na wizyte...

masakra...to jakas paranoja zeby tyle czekac na wizyte..pogadaj z ginem moze jednak wystawi ci takie zasw bo jednak szkoda tego tys:cool2::cool2::cool2:

reklama
masakra...to jakas paranoja zeby tyle czekac na wizyte..pogadaj z ginem moze jednak wystawi ci takie zasw bo jednak szkoda tego tys:cool2::cool2::cool2:
no szkoda szkoda....ale coz robic wtedy jak sie zapisywałam nie wiedziałam o tym ze bd jakies sprawdzanie bo gdbym wiedziała dokł to dalambym to 100zł i poszła na prywatnego tylko raz ,zeby był świstek :wściekła/y:no ale teraz trudno...moze od gminy cos dostane i mopsu ;] he do tego ustawa weszła 3 dni temu a ja za 2 msc urodze i masz niespodzianke

Do góry