reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Bawimy, Mama bawimy!!!

U nas gości przez parę dni trzyletnia Julcia, która zacałowuje Czarusia a ten jest w siódmym niebie i piszczy z radości przy okazji zostawiając sobie pukle julcinych włosów w ręku na pamiątkę :-D Rośnie mi mały całuśnik - strzeżcie się dziewczynki ;-)

reklama
szopka z mojego bąbla też chyba wychodzi Casanova.Po prostu uwielbia patrzeć na dziewczynkę z okładki "Dziecka".Wywija rączkami i śpiewa aż miło.

Nie wiem gdzie wiec tutaj sie pytam o zabaweczki jakie teraz sa u was na topie, zauwazyłam że nie sztuka wydać pieniądze, bo zabawki są drogie... sztuka znaleźć takie które dzieci zainteresuja, ja ostatnio wydałam ponad stówkę:zawstydzona/y: i nie trafiłam żadna zabawką :zawstydzona/y::-(
Pomocy:-), co teraz kręci waze dzieciaczki, Eryk juz ma chwyt szczypcowy, interesuja go malutkie rzeczy do wciskania i przekręcania, a dziś spedziłam godzine w hurtowni dla dzieci i wyszłam z pustymi rekoma:nerd: chyba mam traume, boje się że znowu nakupuje i bedzie kicha :sorry:

U nas ostatnio hitem jest traktor z przyczepą:-) Na traktorze siedzi traktorzysta, jak się go naciśnie gra muzyczka: ija, ija , o... - (śni mi się ona już po nocy:-D) a na przyczepie są zwierzaki, które po naciśnięciu wydają swoje oryginalne odgłosy.
Obawiam się, że Staś zamiast MAMA powie MUUUUUUUUUU;-):-D

Poza tym Stasiek lubi wszelkiego rodzaju książeczki - oczywiście do gryzienia.

Mamy dwa:-D:
Jeden jest LITTLE TIKES (ten jest gorszy/starszy, bo nie jeździ sam:-D), Staś odziedziczył go po synku kuzynki.

Ten fajniejszy traktor kupiony został w Smyku, ale nie moge nigdzie znaleźć nazwy:baffled:

wiem, że firma SMIKI też ma takie traktory.

u nas:
książeczki z kartonowymi kartkami - Michaś ogląda w tą i z powrotem (jeść ich nie chce:no::-)) albo tłucze nimi po wszystkim
chodzik-jeździk little tikes - bo można wyrwać klapki i bawić się klapkami
ale ogólnie z zabawkami jest ciężko, bo wszystko szybko się nudzi:baffled:
szwagierka kupiła ostatnio młotek little tikes i jest ok, jak my się nim bawimy;-)przede wszystkim ma za gruby trzonek jak dla takich małych rączek (to takie moje skromne zdanie)
hitem ostatnich dni jest termoopakowanie na butelki i włącznik do światła (oczywiście nie zamontowany), bo fajnie pstryka;-)

reklama
U nas na topie piłki - dostał w prezencie zestaw 6 plastikowych niedużych piłeczek, z których każda ma jakiś bajer (wystający kawałek, przekręcane pierścienie itp.). Potrafi leżeć w kojcu pół h i bawić się tylko nimi :tak: Niestety, nie znam firmy...
W ogóle, Piotruś jest strasznie cierpliwy i raczej zabawki mu się nie nudzą - świetnie trafiliśmy ;-)

Do góry