reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bardzo pocący się noworodek.

aastelix

Zaciekawiona BB
Witam,

Mam niepokój związany z potliwością dwu tygodniowej pociechy. Maluch bardzo się poci na boku na którym leży. Ubranko musimy zmieniać niemal co 2 godziny bo jest takie mokre. Nie wyglada to na przeciskającą pieluchę bo w okolicach krocza jest sucho. Tylko boki na których leży.
Temperatura ciała 36,6
W domu około 26 bo mamy bardzo słonecznie do wieczora.
Czy to jest powód do niepokoju?
Dodatkowo ciagle chce mleczko w ilościach około 120ml co 2-3h.

reklama
Rozwiązanie
Nie zgodzę się. nie wyobrażam sobie, aby karmić dziecko w miejscu publicznym. jak idę na dłuższy spacer lub do restauracji zawsze mam odciągnięty laktatorem pokarm w butelce. ja mam ręczny Link do: laktatory i akcesoria - Dla mamy i kobiety w ciąży | AptekaGemini.pl , ale przyjaciółk ama automatyczny i sobie chwali.
Lol ....:D ja karmie wszędzie w parku w pociągu w restauracji dyskretnie nie widać mi nic ;) wielkie mi rzeczy dziecko nakarmic na zewnatrz bez przesady bo jak takie coś czytam to nie mogę
Nie jestem młodym tatą ale w powyższych wielu wypowiedziach widzę dużo niedojrzałości "mam". Faktycznie pytałem o pocenie.
Sprawdziłem kark i jest w porządku. Coraz bardziej utwierdzam się w tym, że to wina źle założonej pieluszki.
Nie wiem czy jest tu ktoś taki jak moderator ale posty nie na temat powinny zostać usunięte dla porządku i zachowania merytoryki tematu.
Jest tu dużo moderatorów. :) zgadzam się z tym co napisales.
Jaki rozmiar pieluszek kupujecie? 1 czy 2?

reklama
Mamy 1 ale być może to jeszcze brak umiejętności. Od wczoraj temperatura spada bo na dworze jest chłodno. Wydaje mi się, że w tych warunkach nie ma opcji na pocenie. To musi coś przeciekać.
Niestety jak jest upał to nic nie pomaga bo to ostatnie piętro, płaski czarny dach i słońce aż do zachodu. Mamy dobre rolety ale po kilku dniach i tak się nagrzewa. Cóż, z tym damy sobie radę, byłem tylko zaniepokojony tym mokrym ubrankiem raz za razem. Zobaczymy jak będzie przez następne dni.
Dziękuje za odpowiedzi.

Mamy 1 ale być może to jeszcze brak umiejętności. Od wczoraj temperatura spada bo na dworze jest chłodno. Wydaje mi się, że w tych warunkach nie ma opcji na pocenie. To musi coś przeciekać.
Niestety jak jest upał to nic nie pomaga bo to ostatnie piętro, płaski czarny dach i słońce aż do zachodu. Mamy dobre rolety ale po kilku dniach i tak się nagrzewa. Cóż, z tym damy sobie radę, byłem tylko zaniepokojony tym mokrym ubrankiem raz za razem. Zobaczymy jak będzie przez następne dni.
Dziękuje za odpowiedzi.
Mi tez dodatkowo dach grzeje i działa;)
To moze pdwijajcie na zewnątrz delikatnie pieluszke na tego kikuta. Życzę powodzenia;)

Przeczytalam cały wątek i naprawdę osób nawiedzonych nie brakuje. Fanatyzm straszna rzecz. Karmicie piersią świetnie, ale nie narzucajcie wszystkim swojego zdania i nie zarzucającie wątku o czymś zupełnie innym swoimi mądrościami. Ja karmie butla od samego początku, nie ,walczyłam' o laktacje i nie mam tego tytułu żadnych wyrzutów sumienia. Dzieci najedzone i to jest najważniejsze. A co do sprawy tego pocenia to ja jestem prawie pewna ze to kwestia pieluszki, bo u nas też to tak przez chwilkę wyglądało.

Dziękuje za odpowiedzi.
Powodzenia życzę i oby upałów było jak najmniej! :)

Jak główka, karczek suche, to na bank pieluszka :) Niekoniecznie za mała czy za duża pieluszka - bo przy obydwu efekt może być taki sam. Po prostu tak się siusiak podwinie perfidnie, że siku leci trochę na bok. Nie macie się czym martwić :) Ale wiadomo, możecie jeszcze zapytać położnej, tak dla pewności. Najlepiej jakby się udało złapać synka "na gorącym uczynku" ;) Wtedy miałaby pewność.

Ja tam jak mam goroco to otwieram okno w nocy i czuje wielka różnice można wtedy spać normlanie.
A co do kp żaden fanatyzm .
Nikt nie napisał że nie chce kp tylko że daje mm bo nie ma mleka bo ściąga laktatorem i ma 40 ml no ludzie chyba może wypowiedzieć się ktoś kto sie zna na rzeczy i pomoc?
Jednak to wina pieluszki;)

Ja tam jak mam goroco to otwieram okno w nocy i czuje wielka różnice można wtedy spać normlanie.
A co do kp żaden fanatyzm .
Nikt nie napisał że nie chce kp tylko że daje mm bo nie ma mleka bo ściąga laktatorem i ma 40 ml no ludzie chyba może wypowiedzieć się ktoś kto sie zna na rzeczy i pomoc?
Jednak to wina pieluszki;)
Temat nie dotyczy karmienia. Dotyczy przemoczonych ubranek dziecka. Pierwsza sprawa, że razi mnie również jak pisze Ola "przystawiaj do cycka". Kobieta ma pierś. Jeśli masz ochotę mieć "cycka" to proszę uprzejmie, ale ja mam pierś. Druga rzecz to nie znasz historii karmienia żony autora więc nie oceniaj i nie dawaj złotych rad których nikt nie potrzebuje. Gdyby potrzebował, założył by temat o kp.

Autorze ja również stawiam na pieluszke. Mam ten sam problem z synem jak jest gorąco bo pije dużo więcej, jest starszy więc dostaje też wodę.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A może niech śpi w samej pieluszce i ew. nakryć jakąś bambusową. Na prawdę strasznie ciepło macie. I przyjrzeć się tym rozmiarom czy nie idzie bokiem ;)

Do góry