reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bardzo pocący się noworodek.

aastelix

Zaciekawiona BB
Witam,

Mam niepokój związany z potliwością dwu tygodniowej pociechy. Maluch bardzo się poci na boku na którym leży. Ubranko musimy zmieniać niemal co 2 godziny bo jest takie mokre. Nie wyglada to na przeciskającą pieluchę bo w okolicach krocza jest sucho. Tylko boki na których leży.
Temperatura ciała 36,6
W domu około 26 bo mamy bardzo słonecznie do wieczora.
Czy to jest powód do niepokoju?
Dodatkowo ciagle chce mleczko w ilościach około 120ml co 2-3h.

reklama
Rozwiązanie
Nie zgodzę się. nie wyobrażam sobie, aby karmić dziecko w miejscu publicznym. jak idę na dłuższy spacer lub do restauracji zawsze mam odciągnięty laktatorem pokarm w butelce. ja mam ręczny Link do: laktatory i akcesoria - Dla mamy i kobiety w ciąży | AptekaGemini.pl , ale przyjaciółk ama automatyczny i sobie chwali.
Lol ....:D ja karmie wszędzie w parku w pociągu w restauracji dyskretnie nie widać mi nic ;) wielkie mi rzeczy dziecko nakarmic na zewnatrz bez przesady bo jak takie coś czytam to nie mogę
reklama
Po prostu nawet w 4-ro godzinnych odstępach udaje się odciągnąć około 60 ml.
A jak był nawał to musieliśmy chłodzić w lodówce bo tyle tego było. Ja i mały byliśmy zadowoleni ale żona trochę cierpiała.

No i widać że zero pojęcia o laktacji macie obydwoje.
Dziecko jest najlepszym laktatorem.
Jak będzie przystawiac to mleko zawsze będzie a laktator nie jest wyznacznikiem
Ja mam mleka aż się leje a ściągnąć nie mogę bo udaje mi się tylo kilka ml.
Więc niech zostawi ten laktator i normalnie cycka daje
Nawał to każdy ma praktycznie na początku
Ja miałam na początku później się unormowalo i już nie mam cyckow jak stąd do Warszawy a mleka wbrod

Nigdy nie ściągnięcie tyle ile dziecko zjada.
I jak wisi 24 na dobę na cycku to też na kp jest normalne na początku bo nie ma czegoś takiego ze sie dziecko nie najda:)
Później to przechodzi

reklama
To jest opinia mojej położnej (nie wiem jak ogólnie jest) że ani na piersi ani na butelce, dziecka w ogóle się nie dopaja do 3 miesiąca chyba że są upały, a jak jest 26 stopni na mieszkaniu to wydaje mi się że można wodę dać.
To tak :) bo napic się ciepłym mlekiem latem:)
Ja też teraz daje ale gdybym nie dała sama to synowi wystarcza sam cycek żeby się napic :)Tyle że na cycku jest inne mleko na początku;)

Ostatnia edycja:
Do góry