reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bardzo pocący się noworodek.

aastelix

Zaciekawiona BB
Witam,

Mam niepokój związany z potliwością dwu tygodniowej pociechy. Maluch bardzo się poci na boku na którym leży. Ubranko musimy zmieniać niemal co 2 godziny bo jest takie mokre. Nie wyglada to na przeciskającą pieluchę bo w okolicach krocza jest sucho. Tylko boki na których leży.
Temperatura ciała 36,6
W domu około 26 bo mamy bardzo słonecznie do wieczora.
Czy to jest powód do niepokoju?
Dodatkowo ciagle chce mleczko w ilościach około 120ml co 2-3h.

reklama
Rozwiązanie
Nie zgodzę się. nie wyobrażam sobie, aby karmić dziecko w miejscu publicznym. jak idę na dłuższy spacer lub do restauracji zawsze mam odciągnięty laktatorem pokarm w butelce. ja mam ręczny Link do: laktatory i akcesoria - Dla mamy i kobiety w ciąży | AptekaGemini.pl , ale przyjaciółk ama automatyczny i sobie chwali.
Lol ....:D ja karmie wszędzie w parku w pociągu w restauracji dyskretnie nie widać mi nic ;) wielkie mi rzeczy dziecko nakarmic na zewnatrz bez przesady bo jak takie coś czytam to nie mogę
reklama
Później bo mały cały dzień dawał w kość a teraz w końcu zasnął i nie chcę go ruszać. Sprawdzę później i jeszcze jutro.
To sprawdź:)
a to ze sie budzi napic się to normalne noworodek nie prześpi Ci całej nocy
Dzieci są różne jedno spi więcej drugie mniej .
Mój synek ma pół roku a dalej się budzi na cycka w nocy napic się;)

Tez najpierw sprawdzilabym pieluche. Jak jest za luzno i siusiak w gorze to moze byc fontanna na bok :-D. Ja co prawda mam dziewczynke ale zdarzylo mi sie zalozyc pampersa tyl na przod. Wtedy pampers suchy, ubranko mokre. Noworodek jak na piersi to moze jesc cala dobe.

reklama
Do góry