reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Bardzo Nurtujące Problemy

Nasz lekarz tez kazal odstawic witamine jak mloda skonczyla roczek...Jak bedzie potrzeba wrocimy moze jesienia,ale to jeszcze lekarz zadecyduje...

reklama
wiecie - wit D jest ważna też ze względu na wapń - także my z racji tego że nabiału nie mozemy powinniśmy jeszcze wit D brać

Stokrotki jesli jestes i czytasz powiedz mi jakie zelazo dajesz Zosi i jak ona je toleruje? Skonczyly nam sie witaminy ze 100% dawka zelaza a tu w aptekach maja jedyniewitaminy z zelazem (ale jest go tam niewiele) alb samo zelazo. No i tak sie zastanawiam co kupic.

Moze w sumie ktos jeszcze podaje zelazo i zna sie na tych specyfikach?

Cicha i jak tam u Julka z żelazem. Ja dopiero teraz czytam zaległe posty na tym temacie i zauwazyłam że pytasz mnie a ja bebe dziewczynka nie odpowiedziałam no a terz to już chyba po czasie :zawstydzona/y:

Dziewczyny właśnie czytam w "mam dziecko" , że "większość polskich dzieci w wieku 1-3 lat ma niedobory witaminy D3 i wapnia...w diecie maluchów jest tez mało zelaza, cynku, jodu, miedzi i witamin. Zamiast tych składników otrzymują za dużo białka, tłuszczów nasyconych i sodu."

Nam lekarz na razie każe dawać D3 i mysle że dobrze...zresztą pewnie i też o to chodzi z tą nagonką na mleko modyfikowane - że ono jest wzbogacane tym co trzeba i chyba chodzi bardziej o to, a nie o to, że zwykłe może uczulać

nam w anglii nasz lkearz kazał odstwic wit D3..:baffled:

i tak z innej beczki - moja Klaudia ostatnio robi p0o 2-3 kupki dziennie - i raczje rzadkie:dry:..-takie zawsze robiła i trochę niepokoi mnie, ze tak czesto - fakt uwielbia soki przecierowe i zazwyczaj po nich - to raz pije ich sporo, szczególnie ostatnio, wiecej je kaszki takiej wodnistej(za gestą nieprzepada i raczej nie chce jej jesc)- a moze też dlatego, ze wiecej pije mleka modyfikowanego, a mamusinowego prawie już wrcale...Ewentualnie na ząbki-????- sama nie wiem..
brzuszek jej raczej nie boli, ładnie śpi, bawi sie nie jest marudna..no, ale....2-3 czy to normalne ?..

Rusałka u nas jest to samo i w sumie nawet u lekarza byłam ale wszystko jest ok:tak:ja myślę ze u Matka to jest po soku marchwiowym bo ostatnio bardzo dużo go pije:tak:

własnie - Mała "kocha" kubusie i tym podobne soczki...no i po zazwyczaj jest "niespodzianka......Już nawet ostatnio rozcieczam je troche..choć nie wiem czy to cos w ogóle zmienia?:):):)- Nie chce mi herbatek pić..czasem troche..a nieraz potrafi nic ..dopóki nie dam kubusia- to takiego małego prawei na raz wypija:szok:

U nas są też kubusie i ja też chcem ograniczyć tyle że Mati ti wypije inne soki a nawet herbatkę a wiem że marchewka w dużej ilości powoduje nawet biegunki

reklama
2razy dziennie wypije jeszcze tylko kaszkę/mleczko modyfikowane i raz dziennie cysia- ale to juz tylko tak..na dobranoc- bo i tak dopija jeszcze kaszką

Do góry