reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bardzo krótka szyjka, główka bardzo nisko, rozwarcie 1 cm- ile do porodu?

Nina93

Początkująca w BB
Cześć! Jestem w 37 tyg i nie mogę doczekać się porodu. Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził że szyjka jest baaardzo krótka a główka bardzo nisko. Dziwił się ze nie odczuwam skurczow. Ta główkę nisko czuje bardzo, jak chodzę to dosłownie czuje jak gięcie mnie w kroczu. Nie czuje jednak żadnej przepowiadającej czynności skurczowej :( miałyście tak? Najchętniej urodziłabym w ciągu tygodnia!

reklama
U mnie podczas kontrolnego ktg tydzień po terminie, zdecydowano się na IP na badanie ginekologiczne i okazało się ze szyjka całkowicie zgładzona, rozwarcie na 4cm. Oczywiście pozostawiono mnie na oddziale. Przez noc nic się nie zadziało. Poczekano jeszcze jeden dzień i następnego wywołali poród. Także może to wszystko u Ciebie jeszcze potrwać a może zacząć się niebawem ☺️ Tego nie wie nikt 🤷🏻‍♀️

Hmm ja miesiąc lub dwa chodzilam z rozwarciem, ktore postępowało. Musialabym zajrzec w kartę ciąży zeby sobie dokladnie przypomnieć 🤔 tez nie mialam zadnych skurczy. Straszyli mnie przedwczesnym porodem, dostalam witaminę b12 o ile dobrze pamietam, to mialo trochę spowolnić porod. Urodziilam w terminie :)

Nie pocieszę Cię, ale ja też miałam szyjkę gotową do porodu, główka bardzo nisko, rozwarcie 1 cm i to już w 36 tc. Ostatecznie urodziłam 40+0 😅

Haha no właśnie widzę, że chyba więcej jest takich które przenosiły niż tych które faktycznie urodziły troszkę wcześniej nawet jeśli na to się zapowiadało 😅

A oszczędzałas się czy byłaś normalnie aktywna? 😁 Zastanawiam się czy to ma jakiś wplyw
Kochana, co ja się wtedy nalatałam 😂 Jak tylko wybiło 38+0 (bo wcześniej jednak trochę się bałam) to codziennie długie spacery, krążenie biodrami na piłce itp

Cześć! Jestem w 37 tyg i nie mogę doczekać się porodu. Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził że szyjka jest baaardzo krótka a główka bardzo nisko. Dziwił się ze nie odczuwam skurczow. Ta główkę nisko czuje bardzo, jak chodzę to dosłownie czuje jak gięcie mnie w kroczu. Nie czuje jednak żadnej przepowiadającej czynności skurczowej :( miałyście tak? Najchętniej urodziłabym w ciągu tygodnia!
Ja ostatni miesiąc chodziłam już bez szyjki 🙈 głową tak nisko w kanał że nie dało się jej zmierzyć, no i ten ból który odczuwasz - nogi, tyłek, chodziłam jak kaczka. Twardnienia brzucha miałam od 18tc, w tym ostatnim miesiącu już dosyć regularne i uciążliwe, szczególnie na wieczor. Od 38tc już intensywnie - pomylam okna, po schodach biegałam, seks. Miałam wywoływany porod tydzień po terminie 😅

Moze sie rozwinąć jutro a rownie dobrze za 2 tyg😄
Ja chodziłam z 2cm rozWarciem z 1cm szyjka az do wywołania ktorw juz wyblagalam bo naprawdę .

reklama
Ja ostatni miesiąc chodziłam już bez szyjki 🙈 głową tak nisko w kanał że nie dało się jej zmierzyć, no i ten ból który odczuwasz - nogi, tyłek, chodziłam jak kaczka. Twardnienia brzucha miałam od 18tc, w tym ostatnim miesiącu już dosyć regularne i uciążliwe, szczególnie na wieczor. Od 38tc już intensywnie - pomylam okna, po schodach biegałam, seks. Miałam wywoływany porod tydzień po terminie 😅
No i to tak wlasnie jest😄

Do góry