reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bardzo krótka szyjka, główka bardzo nisko, rozwarcie 1 cm- ile do porodu?

W pierwszej ciąży po zdjęciu pessara, rozwarcie na 2 palce i przechodziłam tak jeszcze 11 dni.
Druga ciąża, tydzień temu ( wtorek)na wizycie szyjka skrócone, miękka, od piątku skurcze przepowiadające, zaczął odchodzić czop. Z niedzieli na poniedziałek skurcze, których nie dało się wyciszyć. Urodziłam w poniedziałek rano.

reklama
W pierwszej ciąży po zdjęciu pessara, rozwarcie na 2 palce i przechodziłam tak jeszcze 11 dni.
Druga ciąża, tydzień temu ( wtorek)na wizycie szyjka skrócone, miękka, od piątku skurcze przepowiadające, zaczął odchodzić czop. Z niedzieli na poniedziałek skurcze, których nie dało się wyciszyć. Urodziłam w poniedziałek rano.
W którym tygodniu? 😊 Gratulacje!

Mi niespełna miesiąc temu (36+0) stwierdzono brak szyjki, 3cm rozwarcia, główka przyparta do kanału. Dziś mam 39+3 i nadal cisza, czasem skurcz chwyci i to nawet bolesny, ale potem spokój i tak mija dzień za dniem. Dodam że to nie będzie mój pierwszy poród, a miewałam poprzednio przeboje z niewydolnością szyjki, leżenie w szpitalu, sterydy na płucka itp. Teraz ruszam się ile mogę, sprzątam, robię przetwory ale nic nie działa🙈

Mi niespełna miesiąc temu (36+0) stwierdzono brak szyjki, 3cm rozwarcia, główka przyparta do kanału. Dziś mam 39+3 i nadal cisza, czasem skurcz chwyci i to nawet bolesny, ale potem spokój i tak mija dzień za dniem. Dodam że to nie będzie mój pierwszy poród, a miewałam poprzednio przeboje z niewydolnością szyjki, leżenie w szpitalu, sterydy na płucka itp. Teraz ruszam się ile mogę, sprzątam, robię przetwory ale nic nie działa🙈
O kurcze i rozwarcie się nie powiększyło przez ten czas szok. Ze mną leżała dziewczyna która śmiała w 32 tyg 3cm później się zwiększyło do 4 i w 35 było 5cm i już jej wywołali

U mnie bez zmian, sama nie dowierzam że tak długo można chodzić z 3cm, tym bardziej ze wcale się nie oszczędzam🙈

reklama
Do góry