Cześć! Jestem w 37 tyg i nie mogę doczekać się porodu. Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził że szyjka jest baaardzo krótka a główka bardzo nisko. Dziwił się ze nie odczuwam skurczow. Ta główkę nisko czuje bardzo, jak chodzę to dosłownie czuje jak gięcie mnie w kroczu. Nie czuje jednak żadnej przepowiadającej czynności skurczowej miałyście tak? Najchętniej urodziłabym w ciągu tygodnia!
reklama
natala123456
Fanka BB :)
U mnie podczas kontrolnego ktg tydzień po terminie, zdecydowano się na IP na badanie ginekologiczne i okazało się ze szyjka całkowicie zgładzona, rozwarcie na 4cm. Oczywiście pozostawiono mnie na oddziale. Przez noc nic się nie zadziało. Poczekano jeszcze jeden dzień i następnego wywołali poród. Także może to wszystko u Ciebie jeszcze potrwać a może zacząć się niebawem Tego nie wie nikt
Hmm ja miesiąc lub dwa chodzilam z rozwarciem, ktore postępowało. Musialabym zajrzec w kartę ciąży zeby sobie dokladnie przypomnieć tez nie mialam zadnych skurczy. Straszyli mnie przedwczesnym porodem, dostalam witaminę b12 o ile dobrze pamietam, to mialo trochę spowolnić porod. Urodziilam w terminie
A oszczędzałas się czy byłaś normalnie aktywna? Zastanawiam się czy to ma jakiś wplywNie pocieszę Cię, ale ja też miałam szyjkę gotową do porodu, główka bardzo nisko, rozwarcie 1 cm i to już w 36 tc. Ostatecznie urodziłam 40+0
Angiee
Kochana, co ja się wtedy nalatałam Jak tylko wybiło 38+0 (bo wcześniej jednak trochę się bałam) to codziennie długie spacery, krążenie biodrami na piłce itpA oszczędzałas się czy byłaś normalnie aktywna? Zastanawiam się czy to ma jakiś wplyw
Ja ostatni miesiąc chodziłam już bez szyjki głową tak nisko w kanał że nie dało się jej zmierzyć, no i ten ból który odczuwasz - nogi, tyłek, chodziłam jak kaczka. Twardnienia brzucha miałam od 18tc, w tym ostatnim miesiącu już dosyć regularne i uciążliwe, szczególnie na wieczor. Od 38tc już intensywnie - pomylam okna, po schodach biegałam, seks. Miałam wywoływany porod tydzień po terminieCześć! Jestem w 37 tyg i nie mogę doczekać się porodu. Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził że szyjka jest baaardzo krótka a główka bardzo nisko. Dziwił się ze nie odczuwam skurczow. Ta główkę nisko czuje bardzo, jak chodzę to dosłownie czuje jak gięcie mnie w kroczu. Nie czuje jednak żadnej przepowiadającej czynności skurczowej miałyście tak? Najchętniej urodziłabym w ciągu tygodnia!
FitMum
Moze sie rozwinąć jutro a rownie dobrze za 2 tygCześć! Jestem w 37 tyg i nie mogę doczekać się porodu. Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził że szyjka jest baaardzo krótka a główka bardzo nisko. Dziwił się ze nie odczuwam skurczow. Ta główkę nisko czuje bardzo, jak chodzę to dosłownie czuje jak gięcie mnie w kroczu. Nie czuje jednak żadnej przepowiadającej czynności skurczowej miałyście tak? Najchętniej urodziłabym w ciągu tygodnia!
Ja chodziłam z 2cm rozWarciem z 1cm szyjka az do wywołania ktorw juz wyblagalam bo naprawdę .
reklama
FitMum
No i to tak wlasnie jestJa ostatni miesiąc chodziłam już bez szyjki głową tak nisko w kanał że nie dało się jej zmierzyć, no i ten ból który odczuwasz - nogi, tyłek, chodziłam jak kaczka. Twardnienia brzucha miałam od 18tc, w tym ostatnim miesiącu już dosyć regularne i uciążliwe, szczególnie na wieczor. Od 38tc już intensywnie - pomylam okna, po schodach biegałam, seks. Miałam wywoływany porod tydzień po terminie
Podziel się: