reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bardzo krótka szyjka, główka bardzo nisko, rozwarcie 1 cm- ile do porodu?

reklama
Ja miałam 3cm rozwarcie pod koniec 37 tyg po ściągnięciu szwu i nie miałam żadnych skurczy i gdyby nie ułożenie pośladkowe to bym jeszcze pochodziła sobie na pewno z tydzień.

Nie pocieszę Cię, ale ja też miałam szyjkę gotową do porodu, główka bardzo nisko, rozwarcie 1 cm i to już w 36 tc. Ostatecznie urodziłam 40+0 😅
Tak miałam w 3 porodzie rozwarcie na 1,5 cm od 37+3tc a mały urodził się w 40+1 tc po przez wywoływanie....w szpitalu na kontroli w dn. Terminu stwierdzono mało wód ale co do czego wszystko był ok 😊
Tak może i jeszcze więcej bym pochodziła może

Ja ostatni miesiąc chodziłam już bez szyjki 🙈 głową tak nisko w kanał że nie dało się jej zmierzyć, no i ten ból który odczuwasz - nogi, tyłek, chodziłam jak kaczka. Twardnienia brzucha miałam od 18tc, w tym ostatnim miesiącu już dosyć regularne i uciążliwe, szczególnie na wieczor. Od 38tc już intensywnie - pomylam okna, po schodach biegałam, seks. Miałam wywoływany porod tydzień po terminie 😅
To jak ja za 3 porodem robiłam 😄

Ja chodziłam tydzień z rozwarciem 1 cm główka nisko. A poród trwał długo.
Różnie bywa. Każdy poród jest inny. Może lada moment się zacząć a możesz chodzić i chodzić.

Teraz jestem w drugiej ciąży. Jak ktoś mi powie że szyjka krótka albo już jej nie ma to wybuchnę śmiechem 😅 syn ma dwa lata i się śmiejemy że gdyby mógł to by do tej pory siedział 😛
😂😂😂 ja po terminie z synem się śmiałam ze nie może wyjść bo pewnie ma odstające uszy i go blokują i kurna urodził się z odstającymi 😂🙈 całe szczęście później ladnie się „przygniotły” 😂😂😂 urodzilam go 12 dni po terminie 🤪 więcej śmiać się tak nie będę 😂😂😂

😂😂😂 ja po terminie z synem się śmiałam ze nie może wyjść bo pewnie ma odstające uszy i go blokują i kurna urodził się z odstającymi 😂🙈 całe szczęście później ladnie się „przygniotły” 😂😂😂 urodzilam go 12 dni po terminie 🤪 więcej śmiać się tak nie będę 😂😂😂
Hahahaha to się wcale nie dziwię 😅😅 12 dni po terminie 😱
Mój syn urodził się z cechami przenoszonego dziecka, ale wychodzić wcale nie chciał. Słaba mieliśmy współpracę w trakcie porodu, na wszystkich USG też ręka na twarzy, płeć poznaliśmy na połówkowych dopiero bo krzyżował nogi. Koleżanka polozna się śmiała, że będzie mały indywidualista i ciężko się nie zgodzić, taki nam as wyrósł 🙈

Dziewczyny, a czy taki ból podobny do okresowego ale raczej mało intensywny i odczuwany nie w podbrzuszu ale w dole plecow to skurcze przepowiadające? Bo takie coś odczuwam, czasem przez to latam do kibelka zupełnie jak przy miesiąc e, ale brzuch nie twardnieje ani nic takiego i tak się zastanawiam czy to macica czy może główka jakoś uciska jelita i stad to

Dziewczyny, a czy taki ból podobny do okresowego ale raczej mało intensywny i odczuwany nie w podbrzuszu ale w dole plecow to skurcze przepowiadające? Bo takie coś odczuwam, czasem przez to latam do kibelka zupełnie jak przy miesiąc e, ale brzuch nie twardnieje ani nic takiego i tak się zastanawiam czy to macica czy może główka jakoś uciska jelita i stad to
Tak, mogą być być skurcze przepowiadające. Skurcze prawidłowo są mocniejsze, ale też do przeżycia. 😉

reklama
Tak bywa przed porodem o taki ból miała ale z bólem kręgosłupa właśnie przed porodem tak ok 12h przed skurczami ale różnie to bywa bo moje koleżanki np miały takie bóle już 3 tygodnie przed 😊

Do góry