K
reklama
Rozwiązanie
Koc
Test pappa jest testem orientacyjnym ktory bierze sie pod uwage wylacznie razem z badaniem...jezeli test pappa wypadł zle a i usg pokazuje jakies anomalie płodu..wtedy mozna zaczac sie zastanawiać....nie martw sie na zas.....i nie przejmuj
Ja tez zalozylam kilka watkow za pierwszym razem bo nie moglam tego forum ogarnac......wiec luzik arbuzik i nie martw sie na zapas❤
Kochana ja mialam wynik 1:500 i zdrowa ciąża 31tydz..jestesmy po 3 badaniach prenatalnychCzy moje ryzyko że urodze dziecko z zespołem Downa jest niskie czy wysokie jeśli chodzi o wynik Tr21 1 :1608 ? W załączniku zdjęcie
Test pappa jest testem orientacyjnym ktory bierze sie pod uwage wylacznie razem z badaniem...jezeli test pappa wypadł zle a i usg pokazuje jakies anomalie płodu..wtedy mozna zaczac sie zastanawiać....nie martw sie na zas.....i nie przejmuj
Ja tez zalozylam kilka watkow za pierwszym razem bo nie moglam tego forum ogarnac......wiec luzik arbuzik i nie martw sie na zapas❤
U
usunięty
Gość
Czy ja Ciebie w jakiś sposób obraziłam? Wymagana kultura na forum mówi o wypowiedzeniu się bez użycia wyzwisk itp. Masz również napisane w regulaminie cytujeRozumiem że się pomyliłam i wpisalam 2 razy natomiast 3 temat był zupełnie o czymś innym i nie rozumiem wykasowania... Zapisując się tu na forum i czytając regulamin jest zapisane że wymaga się kultury itp myślałam że idzie to też w druga stronę człowiek raptem się pomylił i już naskakuja co niektórzy wstawił wyniki badań niektórym też się to nie podoba ... Nie rozumiem takiego zachowania bo nikomu chyba tym krzywdy nie zrobiłam ??? A pomylić się można każdy ma prawo do pomyłki
Jeśli użytkownik chce coś dodać do wcześniej wysłanej wypowiedzi powinien użyć opcji EDYTUJ a nie pisać kolejnego posta pod swoim wcześniejszym. Więc uważam że nic złego nie zrobiłam planując porządku na forum. Co do temu "pomoc" możliwe że przez pomyłkę mi się kliknął - został przywrócony. A tak wg nie zauważyłam aby gdzieś rozpętała się burza przez Twoje tematy.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
Mialam dokladnie taki sam wynik w pierwszej ciazy. To jest ryzyko posrednie. Oznacza, ze mozesz robic dalszs diagbostyke (np Nifty czy Panorama), ale nie musisz.Czy moje ryzyko że urodze dziecko z zespołem Downa jest niskie czy wysokie jeśli chodzi o wynik Tr21 1 :1608 ? W załączniku zdjęcie
Moja corka ma 3 lata, jest zdrowa.
K
karo88*
Gość
A mam pytanie czy Ty robiłaś dalsze badania ? Lekarz mnie nie skierował na dalsze badania zarówno jeden czy drugi ...Mialam dokladnie taki sam wynik w pierwszej ciazy. To jest ryzyko posrednie. Oznacza, ze mozesz robic dalszs diagbostyke (np Nifty czy Panorama), ale nie musisz.
Moja corka ma 3 lata, jest zdrowa.
K
karo88*
Gość
Chyba za dużo tych informacji i zgupialam... Niestety nie stać mnie żeby udać się prywatnie znów z wynikami do lekarza i się poradzić ... Statystyki statystykami ale człowiek się martwi to chyba zrozumiałe ... Każda z Was jest mama lub będzie więc domyśla się co czuje ... Jedno mówią że niskie drudzy że wysokie
człowiek glupieje ...
![Disappointed face :disappointed: 😞](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f61e.png)
nieagatka
W pierwszej ciazy nie.A mam pytanie czy Ty robiłaś dalsze badania ? Lekarz mnie nie skierował na dalsze badania zarówno jeden czy drugi ...
Teraz w drugiej przy podobnych wynikach robilam.
nieagatka
Szczerze? Wg mnie nie musisz sie martwic.Chyba za dużo tych informacji i zgupialam... Niestety nie stać mnie żeby udać się prywatnie znów z wynikami do lekarza i się poradzić ... Statystyki statystykami ale człowiek się martwi to chyba zrozumiałe ... Każda z Was jest mama lub będzie więc domyśla się co czuje ... Jedno mówią że niskie drudzy że wysokie [emoji20] człowiek glupieje ...
Nigdy nie slyszalam o przypadku chrego dziecka przy wyniku powyzej 1:300.
K
karo88*
Gość
Nie trzeba kogoś obrazić pisząc mu to wprost nie zamierzam się kłócić bo mam inne problemy niż udawadnuanue że łatwo można zranić ludzi ... Mam nadzieję że nigdy nie będziesz miała takiej sytuacji jak ja i nie poczujesz co to samotność a jak będziesz szukała gdzieś pomocy to nikt Cię nie potraktuje tak jak Ty mnie ...Czy ja Ciebie w jakiś sposób obraziłam? Wymagana kultura na forum mówi o wypowiedzeniu się bez użycia wyzwisk itp. Masz również napisane w regulaminie cytuje
Jeśli użytkownik chce coś dodać do wcześniej wysłanej wypowiedzi powinien użyć opcji EDYTUJ a nie pisać kolejnego posta pod swoim wcześniejszym. Więc uważam że nic złego nie zrobiłam planując porządku na forum. Co do temu "pomoc" możliwe że przez pomyłkę mi się kliknął - został przywrócony. A tak wg nie zauważyłam aby gdzieś rozpętała się burza przez Twoje tematy.
K
karo88*
Gość
Bardzo Ci dziękuję za odpow wiadomo nikt mi.nie da gwarancji ale takie słowa choć trochę podbuduja człowieka na duchuSzczerze? Wg mnie nie musisz sie martwic.
Nigdy nie slyszalam o przypadku chrego dziecka przy wyniku powyzej 1:300.
![Smiling face with smiling eyes :blush: 😊](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60a.png)
U
usunięty
Gość
Przepraszam ale jak ja Ciebie potraktowałam ? Obtaziłam Cię bądź wyzwałam? Napisałam komentarz "Jeżeli się martwisz udaj się do lekarza. To są tylko statystyki i nie jest mówione że chore się urodzi. Twoje pozostałe trzy tematy usunęłam" i nie odniosłam się tutaj w żaden wulgarny sposób. Więc szczerze mówiąc nie wiem o co teraz Tobie chodzi ? Z mojej strony to wszystko, niestety nie mogę wdawać się w tego typu dyskusje między innymi dlatego że jestem moderatorem.
reklama
K
karo88*
Gość
Właśnie moderatorem tego forum pierwszy raz się spotkałam z taka osoba niezyczluwa radzilabym spojrzeć na inne moderatorki tego forum które potrafią odnieść się z kultura i nie ponizaja... Nasuwa się pytanie czy powinnaś być moderatorem z takim podejściem radzę wziąść przykład z koleżanek które są pozytywnie nastawione a nie negatywniePrzepraszam ale jak ja Ciebie potraktowałam ? Obtaziłam Cię bądź wyzwałam? Napisałam komentarz "Jeżeli się martwisz udaj się do lekarza. To są tylko statystyki i nie jest mówione że chore się urodzi. Twoje pozostałe trzy tematy usunęłam" i nie odniosłam się tutaj w żaden wulgarny sposób. Więc szczerze mówiąc nie wiem o co teraz Tobie chodzi ? Z mojej strony to wszystko, niestety nie mogę wdawać się w tego typu dyskusje między innymi dlatego że jestem moderatorem.