reklama
Rozwiązanie
Jaki jest koszt badań genetycznych prywatnie ? Dla obojga rodziców. Jakie są to badania konkretnie ?Bardzo mi przykro. Napewno musisz wziąć skierowanie do poradni genetycznej dla siebie i męża i tam będziesz miała wykonane badania. Ale najlepiej dowiedz się więcej na tym wątku o poronieniach nawykowych. Ja robiłam prywatnie, to nie wiem jak to wygląda na nfz
asiakkk94
Fanka BB :)
4 poronienie, obecnie 8tydzienKtóre to Twoje poronienie? Który tydzień?
Możesz zrobić też płeć, zarejestrować dziecko w Urzędzie Stanu Cywilnego, zorganizować pochowek i zgłosić się po zasiłek pogrzebowy i jeśli potrzebujesz być 8 tyg na macierzyńskim
Wg tego co wiem to już jest powód, żeby zrobić na NFZ, ale nie mam doświadczenia z podejściem lekarzy do refundacji tego badania. I mogłabyś też zrobić już na NFZ kariotypy u siebie i partnera4 poronienie, obecnie 8tydzien
aspekt
Wspolczuje. Opisz swoja historie w watku o poronieniach nawykowych, tam na pewno ktos doradzi ws badan a moze da Ci namiary na konkretnych lekarzy. Ja jestem nieprzekonana, czy przy IV poronieniu jest sens badac genetycznie kosmowke w celu szukania przyczyn, wolalabym badania genetyczne matki i ojca.
Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne
Jestem właśnie w trakcie 4 poronienia z rzędu. Mam już prawie 6-letnią córeczkę i ciąża była totalnie bezproblemowa. A teraz w ciągu 1,5 roku straciłam 4 ciąże:no: Wszystkie kończą się na wczesnym etapie - mój organizm zabija każdy zarodek. Lekarze w moim mieście nie są już w stanie mi pomóc...
www.babyboom.pl
Lu_cy
Bardzo mi przykro. Napewno musisz wziąć skierowanie do poradni genetycznej dla siebie i męża i tam będziesz miała wykonane badania. Ale najlepiej dowiedz się więcej na tym wątku o poronieniach nawykowych. Ja robiłam prywatnie, to nie wiem jak to wygląda na nfz4 poronienie, obecnie 8tydzien
asiakkk94
To wiem właśnie, chodziło mi o badanie genetyczne płoduBardzo mi przykro. Napewno musisz wziąć skierowanie do poradni genetycznej dla siebie i męża i tam będziesz miała wykonane badania. Ale najlepiej dowiedz się więcej na tym wątku o poronieniach nawykowych. Ja robiłam prywatnie, to nie wiem jak to wygląda na nfz
Lu_cy
Nie wiem czy to można zrobić na NFZ. Napewno takie badanie oferuje testdna.pl może przedzwoń do jakiejś poradni genetycznej i oni Cię tam nakierują gdzie się zgłosić.To wiem właśnie, chodziło mi o badanie genetyczne płodu
reklama
Charlotte21
Też mi przykro, też dowiedziałam się o niebijącym sercu w 10 tc. wiem co czujesz, aczkolwiek była to moja pierwsza ciąża. Badań genetycznych dziecka nie robiłam. Nie wiem czy dobrze, ale po tylu poronienia powinny był już badania genetyczne Ciebie, immunologiczne czy na zespół antyfosfolipidowy. Niektóre będą Ci już na NFZ przysługiwać. Chyba po 3 poronieniu... na poroniłam.pl jest wiele informacji na ten temat.
Wydaje mi się, że gadanie genetyczne dziecka za dużo nie wniesie ponieważ są już to poronienia nawykowe i coś w organiźmie nie działa tak jak powinno.
Ja jestem po jednym poronieniu i przed ciąża zrobiłam prawie wszystko. Prawie bo nie badałam immunologii i pech chciał, że to było przyczyną moich niepowodzeń i teraz muszę się leczyć.
Powodzenia życzę. Poczytaj na tej stronie i wiem, że po 3 poronieniach na pewno jakiś pakiet badań CI przysługuje. Wydaje mi się nawet że genetyczne dziecka są darmowe. Bo tak to koszt około 1 tys.
Wydaje mi się, że gadanie genetyczne dziecka za dużo nie wniesie ponieważ są już to poronienia nawykowe i coś w organiźmie nie działa tak jak powinno.
Ja jestem po jednym poronieniu i przed ciąża zrobiłam prawie wszystko. Prawie bo nie badałam immunologii i pech chciał, że to było przyczyną moich niepowodzeń i teraz muszę się leczyć.
Powodzenia życzę. Poczytaj na tej stronie i wiem, że po 3 poronieniach na pewno jakiś pakiet badań CI przysługuje. Wydaje mi się nawet że genetyczne dziecka są darmowe. Bo tak to koszt około 1 tys.
reklama
jolajola88
Zaangażowana w BB
O Boze bardzo Ci wspolczuje sama stracilam niedawno aniolka w 13 tyg. I mam wyrzuty sumienia ze nie zrobilam badan ze dziecko bedzie pochowane w grobie dzieci nie narodzonych ale wiwm doskonale jak szpital wywiera presje by wszystko szybko, juz, podpisywac co sie itp a dzis ode ralam wynik histopatologiczby i opis - " poronienie" nic wiecej do konca zycia bede miala bol w sobie a niewyovrazlnie stracic 4 ciaze