reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badanie drożności jajowodów - ciąża

Ja miałam zleconą drożność po ciąży pozamacicznej. Na temat badania najlepiej porozmawiaj z ginekologiem. A infekcja, o której piszesz już jest wyleczona rozumiem?
Tak jest wyleczona już ponad rok czasu nie mam nic, teraz przed staraniem o ciążę rowniez zrobiłam sobie wszystkie wymazy i na szczecie wszystko idealnie. Na wizytę mam się udać ponowna 15dc. Miałam. Monitoring owulacji strzelaliśmy w te dni i nic... Ja jestem już załamana.

reklama
Powiedz mi i co byłaś na tym badaniu? Co ci wyszło? Drożne czy niedrozne?
Wyszło mi super, oba drożne. Nawet to po cp miało lepszy przepływ niż drugie. Teraz mam drugi cykl po drożności i czekam czy coś w końcu się uda. Przegadaj drożność ze swoim lekarzem. Uda Ci się kiedyś zajść w ciąże? Czy to miałaby być pierwsza?

Mam miec przeprowadzone HSG za tydzień, i nie ukrywam trochę się stresuje bo jak nigdy dostałam okres 3 dnii wcześniej i nie wiem czy badanie teraz nie trafi w owulację 😬🤔 lekarka nie powiedziała mi czy wgl będę mogła starać się zajść w ciążę w tym samym cyku co badanie, więc trochę się schizuje czy któraś z was ma podobnie ?

Mam miec przeprowadzone HSG za tydzień, i nie ukrywam trochę się stresuje bo jak nigdy dostałam okres 3 dnii wcześniej i nie wiem czy badanie teraz nie trafi w owulację 😬🤔 lekarka nie powiedziała mi czy wgl będę mogła starać się zajść w ciążę w tym samym cyku co badanie, więc trochę się schizuje czy któraś z was ma podobnie ?
Pewnie nic nie mówiła, bo wszystko zależy od tego jak wyjdzie badanie. Tam gdzie ja robiłam drożność to badanie wykonują wyłącznie do 10 dnia cyklu. Który będzie u Ciebie?

Wyszło mi super, oba drożne. Nawet to po cp miało lepszy przepływ niż drugie. Teraz mam drugi cykl po drożności i czekam czy coś w końcu się uda. Przegadaj drożność ze swoim lekarzem. Uda Ci się kiedyś zajść w ciąże? Czy to miałaby być pierwsza?
Pierwsza z praiweszych. Jak na razie nic chociaż był monitoring i owulacja była.

reklama
Ja też miałam 10 dnia badanie i pierwszy cykl i ciąża ja od razu po badaniu robiłam monitoring I dostałam duphaston na podtrzymanie bo owulacja wystapila i nie wiem co pomogło ale jest ciaza

Do góry