reklama
jasani
Fanka BB :)
A zespół antyfosfolipidowy to nie sa przeciwciała przeciwjądrowe ANA,ASA?Na tej liście nie ma badań na trombofilie wrodzona ani na zespół antyfosfolipidowy.
A myślisz, że mając już jedno dziecko warto zrobić badanie na trombofilie?
aspekt
Nie, ANA i ASA to są inne badania - immunologiczne a nie zakrzepowe. Skrót od antyfosfolipidowego to APS. U mnie zaburzenia krzepnięcia pojawiły się gdzieś pomiędzy czwarta a piąta ciążą (2 i 3 urodzonym dzieckiem) około 30 roku zycia. Wiec tak, niestety to się może aktywować. Moi lekarze właściwie na samym początku diagnostyki poronień właśnie APS badają, może kwestia miasta - tak ich nauczyli na Akademii Med. Badania nie są bardzo drogie a leczenie jest dostępne i w miarę proste. Pytanie czy te straty były już w ciążach z acardem i heparyna? I czy ostatnie poronienie bylo dawno.A zespół antyfosfolipidowy to nie sa przeciwciała przeciwjądrowe ANA,ASA?
crainte
Ja urodzilam dziecko i zespol mi zdiagnozowano po porodzie. Takze tak... można A ANA mam idealne.A zespół antyfosfolipidowy to nie sa przeciwciała przeciwjądrowe ANA,ASA?
U
użytkownik 218
Gość
Tak, koniecznie zrob na trombofilię.A zespół antyfosfolipidowy to nie sa przeciwciała przeciwjądrowe ANA,ASA?
jasani
Właśnie dzisiaj zrobiłam cały pakiet na zakrzepicę i trombofilie.Tak, koniecznie zrob na trombofilię.
reklama
aspekt
Myślałam, że może chodzi o jakąś Twoją znajomą... Dobrze zrobiłaś, jest to jakiś punkt wyjścia, także w trosce po prostu o swoje zdrowie.Właśnie dzisiaj zrobiłam cały pakiet na zakrzepicę i trombofilie.