reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania, Wizyty, USG :)

reklama
W szpitalu to norma bo cewnik jakoś muszą złożyć A co się dzieckiem będą przejmować :( wtedy byłam młoda niedoświadczona nie miałam pojęcia że będzie przez to taki problem
Fiolka nie no pewnie, mi teraz łatwo mówić, ale jak słyszę takie rzeczy to mi się po prostu nóż w kieszeni otwiera.

Ale dziewczynce też mogą się wargi tam skleić ;)
Mój syn w okresie noworodkowym miał zakażenie układu moczowego. Byliśmy 2 razy w szpitalu ogólnie cyrk z tym był :/
Mamaka my bliżej Śląska.

Bez przesady, pielęgnacja chłopca to nic skomplikowanego. Jeśli nie ma żadnej wady urologicznej, to napletka się nie ściąga, myje się normalnie z wierzchu i tyle. Ok 2 roku życia napletek sam powinien się odkleić ale i tak nie trzeba go odciągać, bo to się samo oczyszcza. Ja co jakiś czas sprawdzam tylko czy tam nic nie zalega i zawsze czysto. Ale kąpiemy młodego codziennie. A dziewczynki też maja swoje dolegliwości m.in sklejenie warg sromowych no i trzeba bardzo uwazac zeby dziewczynce nie przeniesc bakterii z pupy. Poza tym dziewczynki bardziej sa narazone na infekcje układu moczowego. Także nie ma tego złego ;)

Wlasnie wrocilam od endokrynologa. Wyniki jak zawsze za dwa dni ale lekarz powiedzial, ze dawka raczej pasuje i juz nie musze co 2 tygodnie biegac. To dobrze, zaoszczedze sobie bo to prywatny lekarz.
Jutro mam usg i co miesieczna wizyte u ginekologa. Trzymajcie kciuki. Moze potwierdza juz plec dziecka. ;-). Jutro chce rowniez nareszcie zadzwonic do rodzicow i przekazac im nowine ;-). Po tych wszystkich przejsciach troche sie naczekalam :-)

Wlasnie wrocilam od endokrynologa. Wyniki jak zawsze za dwa dni ale lekarz powiedzial, ze dawka raczej pasuje i juz nie musze co 2 tygodnie biegac. To dobrze, zaoszczedze sobie bo to prywatny lekarz.
Jutro mam usg i co miesieczna wizyte u ginekologa. Trzymajcie kciuki. Moze potwierdza juz plec dziecka. ;-). Jutro chce rowniez nareszcie zadzwonic do rodzicow i przekazac im nowine ;-). Po tych wszystkich przejsciach troche sie naczekalam :-)

no i dobre wieści na święta :)
kciuki zaciśnięte

reklama
Do góry