reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania prenatalne

reklama
Można tak powiedzieć. Aberracja jaką ma moje dziecko może mieć jednak dość istotny wpływ przy planowaniu potomstwa.
Rzuć okiem na ten wątek: https://www.babyboom.pl/forum/temat/amniopunkcja-robic-czy-nie.16437/page-1058#post-20838831
Tutaj znajdziesz dużo historii o wynikach badań prenatalnych, możesz też sama napisać, dziewczyny na pewno odpowiedzą w miarę wiedzy i możliwości.
Dzięki za odpowiedź. Powiem szczerze tak się nakręciłam, że nie mogę sobie poradzić. 1 do 292 nie jest jest jeszcze tragicznie chyba ? Tak sobie tłumaczę

Nakręciłam się kochani. Jedynie co mnie pociesza że USG prenatalne wyszło w porządku i te 1 do 292 nie jest jeszcze tragiczne

Nakręciłam się kochani. Jedynie co mnie pociesza że USG prenatalne wyszło w porządku i te 1 do 292 nie jest jeszcze tragiczne
Nie wiem jaki masz stosunek to terminacji ciąży i co zrobisz z informacją o chorobie dziecka. Twój wynik nie jest wynikiem tragicznym ani nawet złym, ale trzeba trochę chyba zastanowić się, co dalej. Ja miałam wyższe ryzyko i mam zdrowe dziecko, na wątku który Ci podesłałam jest bardzo dużo kobiet z dużo gorszymi wynikami, a dzieci urodziły zdrowe. Z drugiej strony około 20% ZD nie uwidacznia się na USG. Jak pisałam, robiłabym dalszą diagnostykę.

Niestety statystyki w moim wieku są bezlitosne. 1 do 67,ale pocieszam się że po USG i biochemii podskoczyłam w statystykach 1 do o 292

Dzięki kochana.przepraszam ale jestem załamana wykończona psychicznie. Zrobię amniopunkcja
To bardzo dobra decyzja, naprawdę. Wydaje mi się, że bez dalszej diagnostyki ciężko będzie Ci zaznać spokoju, a teraz musisz dbać o swój komfort psychiczny. Na to, co mamy w genach nie mamy wpływu, a stres jest bardzo niewskazany.
Tak jak piszesz, niestety na tę statystykę wiek ma duży wpływ.

Hej dziewczyny czy NT 2,30 mm , CRL 72 mm jest prawidłowy ? Badanie prenatalne było robione w 13 tygodniu .
Ryzyko skorygowane jest 1 do 292. Jestem już po amniopunkcji

Załączniki

• IMG_20210323_215548.jpg
    IMG_20210323_215548.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 97
reklama
Ja wczoraj odebrałam wyniki badań prenatralnych Wolne b-hcg 2,678 MoM i PAPP-A 0,580MoM,ryzyko skorygowane 1 do 33. Od wczoraj prawie nie śpię

Do góry