Paulina 1980
Fanka BB :)
A ile masz latJa wczoraj odebrałam wyniki badań prenatralnych Wolne b-hcg 2,678 MoM i PAPP-A 0,580MoM,ryzyko skorygowane 1 do 33. Od wczoraj prawie nie śpię
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ile masz latJa wczoraj odebrałam wyniki badań prenatralnych Wolne b-hcg 2,678 MoM i PAPP-A 0,580MoM,ryzyko skorygowane 1 do 33. Od wczoraj prawie nie śpię
Ja wczoraj odebrałam wyniki badań prenatralnych Wolne b-hcg 2,678 MoM i PAPP-A 0,580MoM,ryzyko skorygowane 1 do 33. Od wczoraj prawie nie śpię
Jak duże ci wyszło ryzyko ?Ja mam 30 lat i mi wyszło ryzyko trisomii 13 bardzo wysokie, moja gin namawiała mnie na amniopunkcję lub test nifty , ale nie zdecydowałam się robić dodatkowych badań tylko poczekaliśmy do badania prenatalnego 2 trymestru i z USG wyszło wszystko w porządku . Jeszcze pamiętam , że kilka razy pytałam się lekarza który robił mi badanie, czy naprawdę jest wszystko ok.
1:399 , a w pierwszej ciąży 3 lata temu było 1:6000, taka różnica w ciągu 3 lat. Gdyby było coś nie tak, to już na pierwszym USG prenatalnym by coś wyszło nie tak, a jeżeli z USG jest w porządku to myślę , że nie ma co się martwić na zapas, wiem po sobie , bo sama się zamartwiałam z mężem do badania 2 trymestru. Mi wolne hcg wyszło 22,800 ,a pappa 0,510, to ryzyko podstawowe trisomii 13 miałam 1:5060 , a wyszło jak wyżej po korekcieJak duże ci wyszło ryzyko ?
O to ładnie. Mi ryzyko skorygowane wyszło 1 do 292. Ja to mam czym się martwić ....1:399 , a w pierwszej ciąży 3 lata temu było 1:6000, taka różnica w ciągu 3 lat. Gdyby było coś nie tak, to już na pierwszym USG prenatalnym by coś wyszło nie tak, a jeżeli z USG jest w porządku to myślę , że nie ma co się martwić na zapas, wiem po sobie , bo sama się zamartwiałam z mężem do badania 2 trymestru. Mi wolne hcg wyszło 22,800 ,a pappa 0,510, to ryzyko podstawowe trisomii 13 miałam 1:5060 , a wyszło jak wyżej po korekcie
A kiedy masz mieć drugie prenatalne? Z początku się jakość nie przejęłam tym 1:399 , dopiero moja gin zareagowała na taki wynik jakbym chore dziecko miała mieć, mój mąz czytał dużo o tym , że to tylko dane statystyczne to trochę nas uspokoiło do czasu drugiego badaniaO to ładnie. Mi ryzyko skorygowane wyszło 1 do 292. Ja to mam czym się martwić ....
Na razie 16 tydzieńA kiedy masz mieć drugie prenatalne? Z początku się jakość nie przejęłam tym 1:399 , dopiero moja gin zareagowała na taki wynik jakbym chore dziecko miała mieć, mój mąz czytał dużo o tym , że to tylko dane statystyczne to trochę nas uspokoiło do czasu drugiego badania
Może staraj się nie martwić i być dobrej myśli, bo skoro USG wyszło ok, to już jest duzo. Pytanie , czy chcesz robić amniopunkcję z tym się mogą wiązać różne komplikacje lub test nifty z krwii one kosztują coś 2 lub 3 tyś , już nie pamiętam dokładnie . Jak mówiłam, jeżeli już by było coś nie tak, to na USG by było widaćNa razie 16 tydzień
Tydzień temu miałam amniopunkcję. USG wyszło bez zastrzeżeńMoże staraj się nie martwić i być dobrej myśli, bo skoro USG wyszło ok, to już jest duzo. Pytanie , czy chcesz robić amniopunkcję z tym się mogą wiązać różne komplikacje lub test nifty z krwii one kosztują coś 2 lub 3 tyś , już nie pamiętam dokładnie . Jak mówiłam, jeżeli już by było coś nie tak, to na USG by było widać