reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Badania prenatalne

reklama
Można tak powiedzieć. Aberracja jaką ma moje dziecko może mieć jednak dość istotny wpływ przy planowaniu potomstwa.
Rzuć okiem na ten wątek: https://www.babyboom.pl/forum/temat/amniopunkcja-robic-czy-nie.16437/page-1058#post-20838831
Tutaj znajdziesz dużo historii o wynikach badań prenatalnych, możesz też sama napisać, dziewczyny na pewno odpowiedzą w miarę wiedzy i możliwości.
Dzięki za odpowiedź. Powiem szczerze tak się nakręciłam, że nie mogę sobie poradzić. 1 do 292 nie jest jest jeszcze tragicznie chyba ? Tak sobie tłumaczę

Nakręciłam się kochani. Jedynie co mnie pociesza że USG prenatalne wyszło w porządku i te 1 do 292 nie jest jeszcze tragiczne

Nakręciłam się kochani. Jedynie co mnie pociesza że USG prenatalne wyszło w porządku i te 1 do 292 nie jest jeszcze tragiczne
Nie wiem jaki masz stosunek to terminacji ciąży i co zrobisz z informacją o chorobie dziecka. Twój wynik nie jest wynikiem tragicznym ani nawet złym, ale trzeba trochę chyba zastanowić się, co dalej. Ja miałam wyższe ryzyko i mam zdrowe dziecko, na wątku który Ci podesłałam jest bardzo dużo kobiet z dużo gorszymi wynikami, a dzieci urodziły zdrowe. Z drugiej strony około 20% ZD nie uwidacznia się na USG. Jak pisałam, robiłabym dalszą diagnostykę.

Niestety statystyki w moim wieku są bezlitosne. 1 do 67,ale pocieszam się że po USG i biochemii podskoczyłam w statystykach 1 do o 292

Dzięki kochana.przepraszam ale jestem załamana wykończona psychicznie. Zrobię amniopunkcja
To bardzo dobra decyzja, naprawdę. Wydaje mi się, że bez dalszej diagnostyki ciężko będzie Ci zaznać spokoju, a teraz musisz dbać o swój komfort psychiczny. Na to, co mamy w genach nie mamy wpływu, a stres jest bardzo niewskazany.
Tak jak piszesz, niestety na tę statystykę wiek ma duży wpływ.

Hej dziewczyny czy NT 2,30 mm , CRL 72 mm jest prawidłowy ? Badanie prenatalne było robione w 13 tygodniu .
Ryzyko skorygowane jest 1 do 292. Jestem już po amniopunkcji

Załączniki

• IMG_20210323_215548.jpg
    IMG_20210323_215548.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 101
reklama
Ja wczoraj odebrałam wyniki badań prenatralnych Wolne b-hcg 2,678 MoM i PAPP-A 0,580MoM,ryzyko skorygowane 1 do 33. Od wczoraj prawie nie śpię

Do góry