reklama
Milmo
Fanka BB :)
No niestety ryzyko wystąpienia ZD jest wysokie. Pamiętaj, że to są dane statystyczne, one często się mylą. Przy amnio jest wysokie ryzyko utraty. Ja osobiście bym nie robiła. Każda matka chce mieć zdrowe dziecko, ale dzieci z ZD są cudem tak jak wszystkie inne dzieci
Najpierw musisz odpowiedzieć sobie na pytanie, co byś zrobiła, jaką decyzję podjęła, gdyby okazało się, że jednak będziesz miała dziecko z ZD...Dziewczyny mam wyniki z badań prenatalnych i jestem załamana
Trisomia 21 1:8
Trisomia 18 1:1015
Trisomia 13 1:395
FHR 173 ud/min
CRL 58,9 MM
NT 1,7MM
Proszę o radę czy robić aminopunkcję?
Jeśli zdecydowałabyś się w takim przypadku przerwać ciążę, to zrób amniopunkcję.
Ja osobiście dla swojego świętego spokoju tak czy tak zrobilabym to badanie przy tak dużym ryzyku.
Lekarz prowadzący powiedział, że to jest moja decyzja i sama musze przemyśleć czy robić;/A co powiedział lekarz wykonujący badanie ?? mi pani która wykonywała powiedziała ,że usg daję 80% pewności ,a krew to tylko 10% to jest statystyka
reklama
przeziernośc karku 1,7 mm, kość nosowa widocznaPrzezierność karku też powyżej normy? A kość nosowa?
reklama
w serduszku ognisko hyperechogenne i nieprawidłowy przepływ w zastawie trójdzielnej. Ogniska podobno zanikają a z nieprawisłowymi przepływami dzieci funkcjonują normalnieAle chodzi mi o to ,co mówił podczas USG czy widział coś niepokojącego ?