reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania prenatalne bez pappa

ibag0311

Zaangażowana w BB
Cześć
Pisze z takim zapytaniem. Czy któraś z Was robiła tylko USG prenatalne bez testu Pappa?
Ja tak zrobiłam gdyż na USG wszystko było bardzo dobrze.

reklama
W pierwszej ciąży badałam papę bo miałam źle.usg, ale w drugiej USG było ok i pappy nie robiłam. Teraz liczę że USG też będzie dobre i papy nie chce robić 🙂

Moja kuzynka zrezygnowała z pappy w obu ciążach. Stwierdziła ze jeśli dziecko urodzi się chore to ona i tak to zaakceptuje.
Ja robiłam papę mimo świetnych wyników usg. Nie wytrzymałabym takiej niepewnosci

Cześć
Pisze z takim zapytaniem. Czy któraś z Was robiła tylko USG prenatalne bez testu Pappa?
Ja tak zrobiłam gdyż na USG wszystko było bardzo dobrze.
Ja robiłam z Paapą. Źle.to wspominam, ale prawda jest taka,.że z Paapy wyjdą też problemy z łożyskiem, czy podejrzenie preeklampsji, którym można uniknąc stosując leki już od.wczesnej ciąży.

reklama
Pappa to nie tylko dziecko, to tez ryzyko preeklampsji i wewnatrzmacicznego zahamowania wzrastania płodu. W pierwszej ciąży robiłam mimo świetnego wyniku usg i wykonania nifty, które tez wyszło super. W tej ciąży także robię, również mimo super usg.

Do góry