reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania Po Poronieniu

Witam

Na forum jestem nowa :) należę do grona mam 2 aniołków, przygotowałam listę badań po poronieniach, jeżeli jest jeszcze jakieś badanie, proszę napiszcie o nim
1Cytomegalia 2Różyczka 3Toxoplazmoza igg,igm 4Chlamydia 5Krzepliwość krwi 6Listerioza 7Badanie kariotypu z krwi obwodowej 8antykoagulant tocznia 9opryszczka 10Parvovirus B19 11NK 12ACA antyciała kardiolipidowe 13ASA antyciała plemnikowe ( oboje) 14Antygen jajnika 15APA – antygen łożyska 16ANA – przeciwjądrowe 17Badanie antyfosfolipidowe 18przeciwciała antyfosfolipidowe 19toczeń rumieniowaty 20CRP 21tarczyca 22cukrzyca.

Wiem napewno, że badanie kariotypu można wykonywać na NFZ

reklama
Edytowano przez Lilijanna: Martyynaa81 - naucz się proszę edytować posty, nie pisz jeden pod drugim i jeszcze na to zaraz trzeci, czwarty. [/QUOTE]

Lilijana nie roumiem o co Ci chodzi?
Moje posty byly napisane w ostepie 9 dni jak sie nie myle,dokladnie jeden z 20.06 kolejny z 29.06 .
Co jak chce cos napisac to mam edytowac,nie rozumiem -jesli jest tu jakis regulamin to chcetnie sie zapoznam!
A jak nie to prosze napisac jak oi co...bo nie wiem...jak niektorzy pisza o *******ach noie zwiazanych z tematem przez kilka stron..to nikt nie zwraca uwagi...

Ostatnia edycja:
Lilijana nie roumiem o co Ci chodzi?
Moje posty byly napisane w ostepie 9 dni jak sie nie myle,dokladnie jeden z 20.06 kolejny z 29.06 .
Co jak chce cos napisac to mam edytowac,nie rozumiem -jesli jest tu jakis regulamin to chcetnie sie zapoznam!
A jak nie to prosze napisac jak oi co...bo nie wiem...jak niektorzy pisza o *******ach noie zwiazanych z tematem przez kilka stron..to nikt nie zwraca uwagi...
A chodzi mi o to, że istnieje funkcja edytuj, gdy chcesz coś dopisać, zmienić, dodać. I nie chodzi mi o posty z dnia 20.06. i 30.06 a dwa posty, które zedytowałam 30.06 jeden do mnie drugi do Vijane. Ty to w tej chwili widzisz w jednym poście, gdyż jest poprawione, to samo się tyczy CPP gdzie edytowałam Twoje posty co chwilę.

i zrobilam morfologie i ob tak jak radzilyscie wszystko jest ok zamierzam jeszcze zrobic toxoplazmoze cytomegalie, ale najpierw musze isc na kolejna wizyte poniewaz jeden gin stwierdzil ze mam jakis plyn w jamie brzusznej ale nie dal mi skierowania na dodatkowe badania i ide to skonsultowac i innym... nie mam pojecia co to moze byc za plyn czy jest to grozne dla nastepnej ciazy?....martwie sie tym

Malaczarna niestety nic na ten temat nie wiem, ale na pewno skonsultuj to z innym lekarzem i nie martw sie na zapas:) glowa do gory

bylam dzis u gin i sie okazalo ze ten plyn o ktorym wczesniej wspomnialam to przez stan zapalny jajnika...za 2 tyg ide na kontrole i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok bochcialabym zaczac starania wkrotce pozdrawiam

Hej Dziewczyny.Tak czytam i czytam o tych wszystkich badaniach i jest tego sporo.Jestem mamą trzech Aniołków[*][*][*].Przede mną badania genetyczne we Wrocławiu.Tylko najgorsze to czekanie.Muszę czekać na wynik sekcji Aniołka Zuzi[*].Czekam i czekam...Jest mi tylko przykro,że lekarze w Legnicy są...brakuje mi słów.Nie mogę sobie wybaczyć,że gdy straciłam moją Majeczkę[*] w lutym 2010 r,to nie pytałam lek o takowe badania,a oni nic mi nie mówili.Tylko usłyszałam(pewnie jak niejedna z Was)"nie pani pierwsza i nie ostatnia".a nawet padło stwierdzenie"oj,jest pani młoda i jeszcze ma Pani czas"...Pamiętam to jak dziś...We wrocławiu odrazu mi zaproponowali fachowe leczenie i badania genet itd.A w Legnicy są dobrzy lekarze,gdy ciąża przebiega prawidłowo...ŻAŁOSNE I BOLESNE.Pozdrawiam Wszystkie Kobietki.

Betulka - to racja, lekarzy mamy dobrych jak ciąża przebiega książkowo, jak się coś dzieje, to kiepsko się orientują. Ja poroniłam dwa razy - ciąża obumarła., 27 lipca idę na wizytę do kliniki leczenia bezpłodności, bo chyba tylko tam tego nie zbagatelizują. Trzymam kciuki za twoje badania i udane w końcu macierzyństwo.

reklama
betulka7 - przykro mi, dla Twoich Aniołków
[*]
[*]
[*] A jakie badania już zrobiłaś? Generalnie genetyki po pierwszym poronieniu nie robią, ale po drugim już śmiało mogłaś żądać tych badań na NFZ.

Do góry