reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania Po Poronieniu

reklama
właśnie odebralam część wyników:

Ca 125 - norma
morfologia i płytki - norma

TSH 2,15 uIU/ml norma 0,27-4,20

fT3 4,35 pg/ml (podwyższone) 2,50 -4,30

fT4 1,24 ng/dl 0,93 - 1,70

procentowo wychodzi tak:

FT4 40.26% [ wynik 1.24, norma (0.93 - 1.7)]

FT3 102.78% [ wynik 4.35, norma (2.5 - 4.3)]

czyli mniemam, ze cosik jest nie teges, dziewczyny które mają problemy z tarczycą, może
podpowiecie mi czy to może świadczyć o niedoczynności tarczycy??
czy to mogło być przyczyną obumarcia moich dwóch aniołków??

Hej Ilonka mysle ze powinnas zapytac o ten wynik Selenki ona to ogarnia ten temat
ja mam tez problemy z niedoczynnoscia tarczcy tylko ze u mnie tsh skacze jak glupie

dziś odebrałam kolejne badania:

antykoagulant tocznia (LA) ujemny
p/c antykardiolipinowe IgG i IgM ujemne

dziś robiłam układ krzepnięcia, wyniki jutro albo pojutrze

odebrałam wyniki z układu krzepnięcia, nie wyszło wszystko ok, bo:
PT jest podwyższone dwukrotnie,
wskaźnik protrombiny obniżony
INR podwyższony
reszta w normie
nie wiem co to oznacza, ale wizyta we wtorek, więc pewnie się dowiem
pewnie trzeba będzie powtórzyć wyniki, ale zrobię to już w innym laboratorium

okazało się, że ukł. krzepnięcia ześwirował bo dostawałam Distreptazę na pęknięcie cysty :)
Cysta na szczęście pękła więc laparoskopii nie będzie :)

c

Ilonko to dobrze,że nie musisz mieć laparoskopii

no ja dobrych wieści nie mam bo mam ureaplasme no i prawdopodobnie spowodowała już przewlekłe zapalenie pęcherza moczowego , a na temat leczenia porozmawiam z lekarzem w czwartek na wizycie.Czyli pewnie to paskudztwo zabiło nam fasolke:(

Kobietka to przynajmniej dobrze, ze to dziadostwo wykryłaś i wiesz co było przyczyną utraty ciąży, mi niestety z badań nic nie wyszło, więc nadal u mnie to jedna wielka niewiadoma :baffled:

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi, jakie badania zrobić, żeby wykluczyć zespół antyfosfolipidowy? Macie moze całą diagnostykę do tej choroby?

Do góry