reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania Po Poronieniu

nie ja nie musiałam płacić, podałam tylko tobie cenę :)
debrałam wyniki:

cytologia: ok, PAP II, czyli jak na mnie normalka
wymaz z pochwy:

1. streptococcus spp - obfity wzrost
2. enterococcus spp - duży wzrost
3. candida albicans - obfity wzrost

tak więc jak nic czeka nas antybiotykoterapia
wallbash.gif
, czyli byle do wtorku

no a z badań histopatologicznych wyszło tylko, że to był dzidź 2,56cm

reklama
Ilonka,a oni jak robią wymaz to musisz iść to zrobić u ginka???
to znaczy ,że jakieś bakterie były skoro był wzrost?
Wiesz ja słyszałam ,że dobrze jest lactovaginalu używać w początkach ciąży żeby flora była dobra ,a ja mimo ,że nie jesetem w ciązy to używam dodatkowo femina mama -płyn do higieny intymnej i on zawiera takie kwasy mlekowe jak lactovaginal no i zapobiega rozwojowi bakterii i infekcją.No i lactovaginal też mam zawsze w lodówce gdyby coś sie działo upławy czy cóś.

Ja mam pomysła mam nawracające zapalenie pęcherza więc pujde do ogólnego i wydębie skierowania na badanie ogólne moczu i posiew moczu od poronienia na to cierpie i zastanawiam sie nawet czy to nie ma związku z moją stratą ,ale to już za długa historia, no a pozatym często miewam grzybki i świąd pochwy więc postaram sie pujść do swojego ginka na nfz i też wydębie ile sie da może jakiś posiew zrobie z pochwy i szyjki,a tuż przed starnkami jeszcze wymazy i mam pytanko gdybyście coś wiedziały czy ureaplasma, mykoplazma,cytomegalia , tokso, chlamydia to są n a to badania krwi czy wymazy?zgłópiałam bo wszystkie te badziewia mają te IgG i IgM.

ja używam cały czas płynu do higieny intymnej Lactacyd i jest ok, ale wiesz ja mam skłonności do zapaleń i bakterii i nic tego nie zmieni, mogę cały czas zażywać antybiotyki i tego nie wytępię, bo pojawią się nowe, więc walka z wiatrakami

co do badań to toxo i cytomegalia to badania krwi, a pozostałe o które pytasz to wymazy

Ja mam to samo jak nie pęcherz to jakiś grzybek i tak wkółko byle chłodek i już mnie cewka piecze i sie zwyczajnie gubie co robić teraz a co potem bo to i tak wraca mimo wszystko , pozostaje mieć nadzieje,że będzie dobrze pamiętam w wieku 18 lat poszłam po raz pierwszy do ginka i on mnie bada i mówi jest ok tylko jakaś infekcja jest ,ale nic w tym kierunku nie zrobił żeby wymaz czy coś , dał jakiś lek po którym było jeszcze gorzej , potem zaczęły sie problemy z pęcherzem itd i nie wiem czy to przez niego czy co wcześniej nic nie czułam a potem ciągle coś i tak do tej pory i jak tu sie nie bać o dzoecko jak jakieś badziewie tam siedzi uporczywe i być może już jest to stan przewlekły:-(
dlatego na początek zorbie posiew moczu i tą chlamydie bo podobno trudno ją zwalczyć.

czyli
badanie ogólne moczu
posiew moczu
posiew z szyjki
posiew z pochwy
i chlamydia wymaz tylko nie wiem skąd i znowu sie pogubiłam:eek:
podobno chlamydia może nawet w migdałach siedzieć a ja od dziecka często na angine chpruje może z gardła też zrobie.............

Ja idę za tydzień na wymaz do ginka zrobie ten test genetyczny ,który wykrywa chlamydie, ureaplasme,mykoplazme i bodajrze opryszczke, no i ruszam do rodzinnego po skierowanie na badanie ogólne i posiew moczu , byłam na wizycie i ginek powiedział ,że koniecznie musze pęcherz wyleczyć bo jest bardzo powiększony i możliwe,że to własnie chlamydia sie panoszy i tak działa ,ale i tak dobrze by było zrobić posiew moczu.

a tak nawiasem mówiąc kto mi napisze, co składa się na układ krzepnięcia i czy przeciwciała antyfosfolipidowe to p/c antykardiolipinowe i antykoagulant tocznia bo już się zakręciłam, a aż tak w tym wszystkim przyznam nie siedzę ??? Bo ja już mam tyle wersji, a mój lekarz napisał tylko hasłowo :(

Zajrzałam tu ot tak, mimo, iż rozum ma proste wyjaśnienie to matczyne serca nie ma żadnego.
Chciałam tylko zajrzeć ale teraz chcę i napisać.
Ten wątek jest jak drogowskaz. Jak dobry instruktor przez kolejną próbą.
Poroniłam 2 dni temu (7tyg). Jednego dnia widzę maleństwo i jego bijące serduszko a drugiego już go nie ma. Mam dwie wspaniałe córeczki a to byłą moja trzecia ciąża ale i tak tęsknota nie mniejsza.
Za 2 tygodnie mam kontrolę gin i poczytawszy Was uważnie wiem o co pytać i jak się przygotować.
Życzę Wam powodzenia i udanych 40 tygodni w dwupaku.

I dziękuję, że dzielicie się swoją wiedzą i przeżyciami.

Bohaciewka witaj bardzo mi przykro zapalam swiatełko dla Aniołka (*), zapraszam na wątek ciąża po poronieniu znajdziesz tam wsparcie i zrozumienie.
Prawdą jest ,że jak lekarz słyszy ,że choć troche w tym siedzisz i znasz nazwy poszczególnych bakterii,albo badań to od razu ineczej z tobą rozmawia najlepiej zrób liste i popytaj ginekologa o badania, wszystko zależy od przebiegu i objawów
Ilonko nie mam pojęcia nie pomogę ci aż tak w tym też nie siedze.

reklama
byłam dziś na badaniach krwi:

antykoagulant tocznia, tsh, fT3, fT4, Ca 125, p/c antykardiolipinowe IgG i IgM, morfologia+ płytki ktrwi
wyniki części za tydzień, a drugiej części za 2 tygodnie

w przyszłym tygodniu ciąg dalszy:
attp, pt, tt, fibrynogen, anytrombina III, czas krwawienia, czas krzepnięcia, ciałko c, białko S, D-dimer
p/c anty-TPO, p/c anty-TG, p/c przeciw receptorom TSH,

jak tylko będą wyniki to coś więcej napiszę

Ostatnia edycja:
Do góry