reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania Po Poronieniu

Gabrysia- uro gin robia odplatnie. Nie jest on refundowany- niestety :wściekła/y:jak prawie wszystkie badania. Jak chcesz sie leczyc musisz placic i na dodatek sama sie na badania kierowac- az noz sie w kieszeni otwiera! Ginekolodzy licza sobie niezla kase za wizyty i maja nas za przeproszeniem w d...e :wściekła/y:

A co do badan meza to naprawde warto go wyslac na pelne badanie nasienia + posiew, bo czasem faceci sa nosicielami chorob, a u nich samych objawy nie wystepuja!!!

pozdrawiam Was wszystkie :-)

reklama
Oj muffy co do płacenia za ginekologów to mi nawet nie mów - ja chodziłam prywatnie do pana profesora - przed ciążą i w trakcie - no i cóż z tego - jak niedopatrzył,że mam pękniętą szyjkę...eh ja to normalnie nie mam sily.A jak mu mówiłam o dodatkowych badaniach,które chciałabym zrobić to stwierdził,że nie warto... (co mu tu jakas baba będzie mówić co on ma robić)No dobra, nie nakręcam się już...
Dzięki za info - na następnej wizycie powiem mojemu nowemu gin że chcę coś takiego/ten test.Niby u mnie przyczyną porodu przedwczesnego była pęknięta szyjka i niewydolność szykowo-ciśnieniowa.ale w takim razie skąd bakterie w wodach plodowych??
Mojego M -też wyślę - skoro u mnie coś jest to u niego pewnie też...
Tak dla zdrowia - lepiej wiedzieć.Już nawet nie dla kolejnej ciąży, bo w tym temacie to mam coraz więcej wątpiwości...

Hejka, może moje doświadczenia w zakresie szukania laboratoriu w Warszawie komuś się przydadzą :-)

Jeśli ktoś potrzebuje zrobić przeciwciała antykardiolipionowe IgG i IgM to można je zrobić w Instytucie Hematologii i Transfuzjologii, ul. Indiry Gandhi 14, tel. dział obsługi Działalności Leczniczej tel. 223496221, 223496219. Koszt badania 82 zł plus 10 zł za pobranie krwi. Na badanie czeka się niestety az 3 tygodnie, ponieważ wysyłaja to do Krakowa.

Laboratorium to jest chyba stosunkowo niedrogie jak na warszawę, ponieważ robiłam również:
- przeciwciała TPO - 30,3 zł,
- przeciwciała TG - 30,3 zł,
- TSH - 14 zł.

w sumie just79 masz rację, kurde może szukam dziury w całym, przecież wyszła mi cytomegali, a ja dalej szukam czy to na pewno wszystko. Też tak macie?

szukamy Ilonka, szukamy. Ja już sama nie wiem czego szukam...
cytomegalia mi wyszła i maleństwu nie wypełniał się żoładek (nie rozumiem czemu nie robią sekcji- byłoby wiadomo czy to geny czy co innego) a tak to badam się dalej... Urogin (300 zł)- wszystkie negatywne. Zupełnie zdrowa baba.... mówicie męża przebadać.... hmmm nie wiem czy w naszym wypadku to jest uzasadnione. W środę mam wizytę u DUŻEGO specjalisty, spróbujemy porozmawiać.
eh czasami to mi przechodzi ochota na cokolwiek... a M. się dziwi :(

byłam w laboratorium przyszpitalnym umówiłam się na badania progesteronu i prolaktyny
wymazy zrobię prawdopodobnie u siebie w szpitalu tylko jeszcze muszę się dowiedzieć co i jak

Hejka, może moje doświadczenia w zakresie szukania laboratoriu w Warszawie komuś się przydadzą :-)

Jeśli ktoś potrzebuje zrobić przeciwciała antykardiolipionowe IgG i IgM to można je zrobić w Instytucie Hematologii i Transfuzjologii, ul. Indiry Gandhi 14, tel. dział obsługi Działalności Leczniczej tel. 223496221, 223496219. Koszt badania 82 zł plus 10 zł za pobranie krwi. Na badanie czeka się niestety az 3 tygodnie, ponieważ wysyłaja to do Krakowa.

Laboratorium to jest chyba stosunkowo niedrogie jak na warszawę, ponieważ robiłam również:
- przeciwciała TPO - 30,3 zł,
- przeciwciała TG - 30,3 zł,
- TSH - 14 zł.
a te wszystkie badania zalecił Ci gin, czy tak sama z siebie wpadłaś na pomysł (po przeczytaniu forum:))
rany mój nowy gin pyta co ja chcę (jakie badania) a sam nic z siebie nie dodaje.. no kurka to nie ja studiowałam medycynę !!!

Diana jak po wizycie? Specjalista coś doradził, czy tylko wziął kasę?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gabrysiu, te badania nowy gin wymyslil. Tylko wizyta wygladala tak, ze pani chyba wszystkim pacjentkom po przejsciach taki zestaw przypisuje, no chyba ze opis usg do takiej decyzji ja natchnal.
Sama z siebie to sie zastanawiam nad toxo i cytomegalia, tak dla swietego spokoju

reklama
Witam:-)
ja tez po niedzieli wybieram się na badanka toxo i cytomegalii
jezeli beda ok to może i staranka będą owocne :happy2:
nie wiem co na myśli miała moja gin. stwierdziając że wszystko ok. i mozna sie starać jak na wizycie po poronieniu nie wysłala mnie na żadne badania tylko mi cytologie zrobiła :dry:
każdy lekarz inne podejście ma do pracy..........

Do góry