- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
mamjakty
styczniówka 2009
ja jestem po wczorajszej wizycie - ostatnia u mojego lekarza, bo sam nawet stwierdził, że bez sensu przyjeżdżać pod koniec ciąży taki kawał do Niego, lepiej żebym gdzieś tu na miejscu jeszcze się lekarzowi pokazała i tyle.
Mój wymaz z pochwy wykazał obecność takiej bakterii: ENTEROCOCCUS FAECALIS - niby pojedyncze - wyczytałam, że to jakiś rodzaj paciorkowca :-( lekarz w sumie nic mi nie przepisał, kazał tylko pokazać ten wynik przy porodzie, że tam już będa wiedzieć, co mają robić, ale się zmartwiłam :-( może jak pójdę do innego lekarza to coś wiecej się dowiem, bo od tego to nic się w sumie nie dowiedziałam konkretnego - co to za bakteria, czym grozi itp :-(
poza tym po zbadaniu mnie stwierdził, że szyjka już po mału się skraca - kazał mi odstawić magnez i luteinę, żeby już nie podtrzymywać ciąży tylko jak się zacznie akcja to mogę już rodzić - mam brać tylko żelazo i witaminki.
zrobił mi też ktg i dowiedziałam się, że zapis poprawny.
jakaś taka nie do końca zadowolona wróciła z wczorajszej wizyty :-(
Mój wymaz z pochwy wykazał obecność takiej bakterii: ENTEROCOCCUS FAECALIS - niby pojedyncze - wyczytałam, że to jakiś rodzaj paciorkowca :-( lekarz w sumie nic mi nie przepisał, kazał tylko pokazać ten wynik przy porodzie, że tam już będa wiedzieć, co mają robić, ale się zmartwiłam :-( może jak pójdę do innego lekarza to coś wiecej się dowiem, bo od tego to nic się w sumie nie dowiedziałam konkretnego - co to za bakteria, czym grozi itp :-(
poza tym po zbadaniu mnie stwierdził, że szyjka już po mału się skraca - kazał mi odstawić magnez i luteinę, żeby już nie podtrzymywać ciąży tylko jak się zacznie akcja to mogę już rodzić - mam brać tylko żelazo i witaminki.
zrobił mi też ktg i dowiedziałam się, że zapis poprawny.
jakaś taka nie do końca zadowolona wróciła z wczorajszej wizyty :-(
daga23
Entuzjast(k)a
mamjakty czytałam gdzieś że jak w wyniku wyjdzie ten paciorkowiec to nic kobiecie nie dają. Tylko jak zgłaszasz się do porodu to wtedy o tym informujesz i dostajesz antybiotyk a dziecko po porodzie jest badanie pod tym kątem.
Ja jeszcze jestem przed tym badaniem dopiero go będę miała w 38 tc mam nadzieję że zdążę.
A szyjka ma prawo już się skracać i przygotowywać do porodu.
Ja jeszcze jestem przed tym badaniem dopiero go będę miała w 38 tc mam nadzieję że zdążę.
A szyjka ma prawo już się skracać i przygotowywać do porodu.
ania.falko
Entuzjast(k)a
ja w poedzialek mam ten wymaz....u mnie tu antybiotyk daja od razu...co kraj to obyczaj
mamjakty
styczniówka 2009
Ania - kraj swoją drogą, a lekarz swoją - koleżanka miała też paciorkowca - tylko innego i Jej lekarz podał jakiś antybiotyk, który brała chyba dwa tygodnie przed porodem, a i tak przy porodzie jak dziecko się urodziło to też dali jakiś antybiotyk dziecku - Jej już nic nie dawali... ja jak czytałam o tej bakterii co ja mam, to chyba nie jest ona jakoś bardzo groźna, ale w sumie wolałabym się dowiedzieć od lekarza co to konkretnie jest.
kuleczka_ok
Zadomowiona(y)
Ronadzia, racja - już się wczoraj zastanawiałam że Melulu jakoś nam znikła
Mam nadzieję, że wszystko ok i czeka na nas z porodem...
Ja dziś idę na przegląd ginekologiczny. Moja mama ma przeczucie że urodze 26 grudnia , a ja bym chciała tego 2 stycznia. Miała też przeczucie że będe miała córkę i wyszedł na początku chłopak, który w końcu okazał się córką - kurczę z tym jej przeczuciami.
Mam nadzieję, że wszystko ok i czeka na nas z porodem...
Ja dziś idę na przegląd ginekologiczny. Moja mama ma przeczucie że urodze 26 grudnia , a ja bym chciała tego 2 stycznia. Miała też przeczucie że będe miała córkę i wyszedł na początku chłopak, który w końcu okazał się córką - kurczę z tym jej przeczuciami.
reklama
Elka2808
Zadomowiona(y)
No właśnie odebrałam wynik badania moczu, porównałam go z poprzednim, jest identyczny z tą różnicą, że teraz nie ma śluzu. Więc wszystko ok nie jest, a k***s jeden za przeproszeniem będzie mi piepszył, że wynik jest niedobry bo dupy nie umyłam
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: