reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania, normy - nasze watpliwości i pytania

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
melulu nie zostalo ci za duzo tych tygodni....
Mam nadzieję :-) Jeśli liczę statystyczne +200g/tydzień to teraz ma już 3900g, a za tydzień będzie 4100g. I tyle max powinno pokazać USG - mam zaplanowane właśnie na poniedziałek, chyba że się wcześniej zwolni termin. A potem mam jeszcze trochę zapasu, wyprosiłam dzisiaj u lekarza, żeby dał mi zwolnienie do 25.01, chociaż nie bardzo chciał dać po terminie. Już w tym zwolnieniu muszę się zmieścić ;-) Więc jeśli Mała nie będzie rosła szybciej niż norma, to zmieścimy się w 4,5kg.

Melulu łaski nie roobi z tym L4 nie moze Cie zmusic do brania maciezynskiego wczesniej...

Melulu łaski nie roobi z tym L4 nie moze Cie zmusic do brania maciezynskiego wczesniej...
Ja o tym wiem i bym się nie dała. Skoro nie wystawi zaświadczenia o niezdolności do pracy (a tym jest zwolnienie), to niech mi wystawi zaświadczenie, że do pracy mogę wracać. A swoją drogą to jest sk#$@#$yństwo ZUS'u, że wydaje takie wytyczne lekarzom... Oni się po prostu boją problemów potem :( Mój się uspokoił, jak powiedziałam, że pracuję w dziale płac, więc w razie kontroli ZUS raczej nie weźmie moich dokumentów, bo wiadomo - "swoje" najłatwiej w razie czego poprawić :-D

Melulu wow niezły klopsik Ci się szykuje.
Jestem ciekawa ile moja waży. Jutro się dowiemy.

Ja zrobiłam dzisiaj wyniki morfologia i mocz. Morfologia oki. Ale w moczu wyszły mi ciała ketonowe - 50 mg/dl (<5) co to może oznaczać?? dzień przed zjadłam dużo słodkiego.

ja powtórzyłam badanie moczu i białka już nie mam, za to jakichś składników mineralnych mam sporo i to może o kamieniach świadczyć, ale nie koniecznie - ale mam się tym nie martwić.
a na tą bakterie moją z wymazu z pochwy co mi wyszła ten lekarz akurat przepisał mi jakieś globulki dopochwowe i dodatkowo mam pokazać wynik przy porodzie żeby dziecku coś dali.

Mamjakty pewnie szczawian wapnia- pij jak najmniej herbaty,za to duuuzo wody. Ja tez mam szczawiany. Moja mama po porodzie miala kamienie i chyba po niej odziedziczylam sklonnosc :-(

A ja nie mam pojęcia ile mój Misio waży, u nas ostatnie usg robią do 32 tyg. i koniec. Przed samym porodem też nie robią, zawsze jest niespodzianka z wagą. Za to czym bliżej terminu tym częściej każą przychodzić na wizytę, mam już dość tych macanek:no:

reklama
wybieram się dzisiaj popołudniu na badanie i mam nadzieję że maleństwo nie przybyło za dużo na wadze..przed świętami miało podobno 3kg..a jeszcze trochę czasu mamy przed sobą:tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry