reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania, normy - nasze watpliwości i pytania

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mam takie pytanko odnośnie badań krwi i moczu...
Prawdopodobnie będę miała cc i lekarz zlecił takie badanie czasu protrombinowego- wyszło mi 16sek a wskaźnik tego czasu to 80%, INR 1,33, APTT- 32 sek (norma 26-42 sek), p.fibrynogenu 492,0mg/dl - co to są za wskaźniki??:confused:
Na jakie wartości z badania krwi powinnam zwrócić szczególną uwagę przed cc?
Niestety w moczu wyszły jakieś składniki mineralne "d.obf.osad fosf. bezpost." i "nieliczne bakterie" reszta w normie

Czy ktoś może wie jak to zinterpretować??

Celinko miałam wczoraj USG i ten zastój w nerce o którym ci pisałam zmniejszył się a lekarka uspokoiła mnie, że to nie jest nic groźnego i powinno ustapić max. do 2 tygodni po porodzie:happy:

reklama
My po wizycie. U mnie szyjka miękka, podatna, palec przechodzi luźno. Na ktg skurcze się zapisały. Serducho pięknie bije. Mała z usg wychodzi 3200. Ginek daje mi tydzień tak powiedział. Pobrał mi wymaz na tego paciorkowca. Za tydzień w czwartek mam się zgłosić już tylko na ktg.

dziewczyny czy też tak macie że jakieś skaleczenia czy mała ranka się dłużej goją w ciąży? ja wkrótce zrobię te badania, ale lekarka mówiła mi że teraz i tak juz jest za późno na cokolwiek...:baffled:

a z wczorajszego usg maleństwo ma ok 3,5 (z 0,5 możliwością błędu;-)) i reszta wyników jest w porządku:-D

no u mnie po wizycie szyjka długa, twarda i nic nie wskazuje na to że w najbliższym czasie będę rodzić, więc pewnie przechodzę termin

Elete u mnie rany bardzo wolno sie goją. I zostają blizny. Nawet po pobieraniu krwi mam takie białe kropki. Nigdy tak nie miałam:-(

Kasia - nie bądź taka pewna - u mnie juz jakiś miesiąc temu szyjka była miękka i skrócona, a jestem po terminie i nic, a koleżanka dwa dni przed tym jak urodziła miała szyjkę długą, twardą i zamkniętą ;-)

Elete każde moje zacięcie palucha goi ekspresowo aż jestem zdziwiona. Jedynie blizny po ospie uparcie straszą na brzuszku i plecach :-(

a ja wlaśnie dzwoniłam o mój powtórny wynik HBs i na szczęście wyszedł ujemny...jak mi ulżyło..nawet sobie nie wyobrażacie!
Wizyta we wtorek..mam nadzieję że zrobi mi gin USG

reklama
kasiu spokojnie to że u Ciebie cisza i wszystko pozamykane na cztery spusty nic nie znaczy bo może Cię wziąć z znienacka. A u mnie niby coś się już robi jest postęp to mogę sobie jeszcze pochodzić.
W piątek mam dzwonić do laboratorium czy coś się hoduje z tego posiewu.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry