reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania, normy - nasze watpliwości i pytania

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny ja mam pytanie!
Na karcie co wziać do szpitala mam napisane że wynik z badania OWA!
Mam pytanko czy to badanie na kiłę?
i czy robiłyście go na początku ciąży i na koncu? czy tylko na początku...
Pytam bo przez ten HBs mam tysiąc wątpliwosci co do mojej położenej i jej skierowań na badania!

reklama
OWA to to samo co WR? ja własnie WR i HBs robiłam na poczatku i pod koniec. może zrób sobie oba badania, skoro i tak będą Ci krew pobierac :tak:;-)

A ja dzisiaj byłam u pana doktora. I mam teraz robić co tydzień USG, bo wg niego dziecko (pierwsze) o wadze 4-4,5kg pewnie będzie się ciężko rodziło, ale już powyżej 4,5kg warto rozważyć planowaną cesarkę, bo tak duży maluch oznacza duży wzrost ryzyka, zarówno utknięcia w kanale rodnym, jak i połamania obojczyków itp. Więc będziemy co tydzień sprawdzać, jak nasza Mała rośnie.

Melulu dobrze robisz, ja się zastanawim czy nie iść na usg, bo termin miałam na sobotę 3.01, wizyt juz żadnych nie mam, a Niunia miesiąc temu ważyła ok 3 kg, więc boję sie że duża może być, a w szpitalach niekoniecznie usg robią przed porodem.

Melulu lepiej to kontrolować jak lekarz widzie ze duza córcia:-) Moja gin ostatnio też stwierdziła ze moja mała jest duża ale nie robiłam usg bo i tak mam cc.

reklama
Hej dziewczyny. Mój mały niecałe 3 tyg. temu ważył 3,2 kg. W środę idę do gin. jakby nic się nie działo.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry