reklama
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
I pappa i Nifty to statystyka. Tylko że Nifty jest znacznie bardziej dokładne.
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Ja robiłam pappę i przy podwyższonym ryzyku skorygowanym zrobiłam amniopunkcję. Chciałam mieć pewność. A znam przypadki pomyłek Nifty.
frez.ja1987
Fanka BB :)
Ja robiłam PAPPA dwa razy i niedługo będę robić 3 raz. Plus USG w pracowni prenatalnej u lekarza z certyfikatem. Myślę, że jeżeli coś wyszło by nie tak i tak zdecydowałabym się na amniopunkcję
w_ciąży_być
Początkująca w BB
Ja robiłam Nifty, bo na teście papa to mi wyszło takie prawdopodobieństwo dziecka z ZD na mój wiek, ze głowa mała. A w pierwszej ciąży miałam 21 lat. Koszt jest duży, ale badanie bezpieczne dla dziecka, tylko pobranie krwi matki. Po dwóch tygodniach wiedziałam ze młody jest zdrowy i będzie chłopcem. Teraz siedzi obok mnie uśmiechnięty dziesieciomiesieczniak teraz jestem w drugiej ciąży i testu papa nie zrobię.
w_ciąży_być
Początkująca w BB
Pappa wszędzie, wybaczcie słownik.Ja robiłam Nifty, bo na teście papa to mi wyszło takie prawdopodobieństwo dziecka z ZD na mój wiek, ze głowa mała. A w pierwszej ciąży miałam 21 lat. Koszt jest duży, ale badanie bezpieczne dla dziecka, tylko pobranie krwi matki. Po dwóch tygodniach wiedziałam ze młody jest zdrowy i będzie chłopcem. Teraz siedzi obok mnie uśmiechnięty dziesieciomiesieczniak teraz jestem w drugiej ciąży i testu papa nie zrobię.
kasiaa91
Dziewczyny, co Wy wybieracie? Czy rzeczywiscie pappa to tylko statystyka? (nie mówię o usg)
Nifty plus dobry specjalista od USG, pappy nie robiłam
kasiaa91
I pappa i Nifty to statystyka. Tylko że Nifty jest znacznie bardziej dokładne.
No nie do końca. Nifty bada DNA a nie markery. Owszem, przez swoją metodykę może dać wyniki zafałszowane (łożysko może mieć inne dna niż dziecko, może być mozaika, może być dna już nie istniejącego bliźniaka) stąd w statystyce wymienione są możliwości błędów dla badania danej mutacji i nie jest uważane za badanie diagnostyczne, ale nie jest tak że to badanie jest statystyką...
reklama
A jak wygląda wynik nifty, to również jest jakieś prawdopodobieństwo czy wynik 100 %?Nifty plus dobry specjalista od USG, pappy nie robiłam