reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Hej dziewczyny 🙂odpoczywam już w domu i czuje się dobrze 🙂 strach ma duże oczy 👀 😁
Nie było źle🙂
Na wizycie lekarz powiedział że pobrał ostatecznie 6, hormony pod kontrolą, więc ustalił transfer na sobotę. Miałam wrażenie że jest dobrej myśli, nawet jeszcze zaczął żartować bo wg ich systemu mieliśmy oznaczonych dwóch dawców 😁🙈wypisał receptę na leki które mam brać na trzy tygodnie czyli na tyle żebym jeszcze miała po transferze więc chyba przez to miałam wrażenie że jest dobrej myśli 🙂i tak sobie 840zl zostawiłam w aptece 😔
Teraz wszystko zależy od tego co się wydarzy do soboty, ile się zapłodni i przeżyje 🤞
To będą ciężkie 4/5 dni 🤞
Ale super ❤️! Ja jutro ty w sobotę 😊 dzwonił embriolog jutro 8.15 w klinice pytał czy chcemy emroglue koszt 350 złotych że niby zwiększa szanse o 10 %.
Zaczynam czuć stres 🙈

reklama
Ale super ❤️! Ja jutro ty w sobotę 😊 dzwonił embriolog jutro 8.15 w klinice pytał czy chcemy emroglue koszt 350 złotych że niby zwiększa szanse o 10 %.
Zaczynam czuć stres 🙈
U nas koszt tego embryoglue kosztuje 400zl, jeśli faktycznie dojdzie do transferu to zdecyduje się na to bo chyba nie chce później się zastanowić czemu nie zrobiłam z tym itp. A Ty się decydujesz na to? 🙂
Lekarz sam nic nie powiedział a ja byłam chyba tym wszystkim przytłoczona i nie zapytałam czy do soboty dostanę jakąś informację ile i czy w ogóle się coś zapłodniło 🤔

Badania partnera, po drodze sprawdzana u mnie drożność, słabo rokująca stymulacja przez 9 miesięcy do IUI, a później odpoczynek od stymulacji na regenerację i wreszcie przygotowanie do IV więc trochę czasu minęło 🙈
Dalej nie zachecasz :-) a tak serio to ja tak podpytuje, bo jestem przerażona tym, co się będzie działo. Lubię mieć kontrolę nad sytuacją, a tu widzę, że się nie da.trzeba się uzbroić w siłę i cierpliwośc.

Dalej nie zachecasz :-) a tak serio to ja tak podpytuje, bo jestem przerażona tym, co się będzie działo. Lubię mieć kontrolę nad sytuacją, a tu widzę, że się nie da.trzeba się uzbroić w siłę i cierpliwośc.
Zachęcać chyba powinni szczególnie ci, którym płaci się te ciężkie tysiące za cały proces... :-/
Moje leczenie jest bezpłatne, stąd i oczekiwanie wydłużone...

Myślę że musisz się nastawić na to że to nie koniecznie będzie tak raz dwa i już będzie po wszystkim 😔 z doświadczenia wiem że ile razy jechałam na wizytę z nastawieniem że dobrze reaguje na stymulacje do IUI to nagle dostałam "w twarz" że stymulacja nie działa na jajnik który jest drożny, teraz podczas stymulacji do in vitro to już w ogóle huśtawka emocjonalna, co drugi dzień wizyta i nie do końca wiadomo co przyniesie kolejna wizyta. Tak więc musisz uzbroić się w cierpliwość bo droga może być wyboista, ale mam nadzieję że u chociaż pójdzie gładko! 🙂

reklama
Do góry