reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

reklama
Pęcherzyków pobrali 13, 10 się zapłodniło potem po pierwej dobie padły 2 a po trzeciej 3 i zostało 5 blastek zamrożonych.
Mnie męczy psychicznie czekanie na kolejną wizytę, myślałam że już dziś będzie wiadomo a tu psikus, znów trzeba czekać do piątku - takie mam nieznośne pęcherzyki 🙈😁

Troszke tak , dzięki 🤗 ale wiadomo że u każdej z nas będzie to wyglądało nieco inaczej i troszkę będą się te koszta różniły w zależności od kliniki, wielkości miasta , przyczyny niepłodności etc.
Przede wszystkim chyba zależy od kliniki, bo w każdej są inne koszta. My mamy 1,5 roku leczenia w klinice za sobą więc długą drogę badań mamy za sobą +IUI więc wydawałoby się że in vitro powinno pójść łatwo ale na razie to pęcherzyki nie współpracują 🙈😁

I pomyśleć, że są miejsca, w których leczenie jest za darmo 😕. Na innych forach widziałam np.że dziewczyny odsprzedają niepotrzebne już leki. Zawsze to jakaś oszczędność! Ja np.mam 300ml Gonalu do oddania. Problem tylko z wysyłką lub przewozem...

reklama
I pomyśleć, że są miejsca, w których leczenie jest za darmo 😕. Na innych forach widziałam np.że dziewczyny odsprzedają niepotrzebne już leki. Zawsze to jakaś oszczędność! Ja np.mam 300ml Gonalu do oddania. Problem tylko z wysyłką lub przewozem...
dokładnie , coraz więcej par boryka się z niepłodnością powinna być refundacja , a tyle osób odpuszcza bo najnormalniej w świecie ich na to nie stać , to jest przykre . mam nadzieje , ze kiedyś coś z tum zrobią bo koszta tego wszystkiego mnie przerażają 🤦🏼‍♀️

Do góry