reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

reklama
Pęcherzyków pobrali 13, 10 się zapłodniło potem po pierwej dobie padły 2 a po trzeciej 3 i zostało 5 blastek zamrożonych.
Mnie męczy psychicznie czekanie na kolejną wizytę, myślałam że już dziś będzie wiadomo a tu psikus, znów trzeba czekać do piątku - takie mam nieznośne pęcherzyki 🙈😁

Troszke tak , dzięki 🤗 ale wiadomo że u każdej z nas będzie to wyglądało nieco inaczej i troszkę będą się te koszta różniły w zależności od kliniki, wielkości miasta , przyczyny niepłodności etc.
Przede wszystkim chyba zależy od kliniki, bo w każdej są inne koszta. My mamy 1,5 roku leczenia w klinice za sobą więc długą drogę badań mamy za sobą +IUI więc wydawałoby się że in vitro powinno pójść łatwo ale na razie to pęcherzyki nie współpracują 🙈😁

I pomyśleć, że są miejsca, w których leczenie jest za darmo 😕. Na innych forach widziałam np.że dziewczyny odsprzedają niepotrzebne już leki. Zawsze to jakaś oszczędność! Ja np.mam 300ml Gonalu do oddania. Problem tylko z wysyłką lub przewozem...

reklama
I pomyśleć, że są miejsca, w których leczenie jest za darmo 😕. Na innych forach widziałam np.że dziewczyny odsprzedają niepotrzebne już leki. Zawsze to jakaś oszczędność! Ja np.mam 300ml Gonalu do oddania. Problem tylko z wysyłką lub przewozem...
dokładnie , coraz więcej par boryka się z niepłodnością powinna być refundacja , a tyle osób odpuszcza bo najnormalniej w świecie ich na to nie stać , to jest przykre . mam nadzieje , ze kiedyś coś z tum zrobią bo koszta tego wszystkiego mnie przerażają 🤦🏼‍♀️

Do góry