reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Jeszcze nie dość że kolosalne sumy się płaci to nie wiadomo czy zabieg będzie udany . Paranoja 🤷 wgl kolejne podejścia gdy pierwszy się nie uda też kosztują tyle samo ? Bo nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Ja płaciłam 13900 program 2+1 czyli mamy trzy podejścia ale oczywiście jak wymieniłam wyżej dochodzą dodatkowe koszta.

reklama
Moja kumpela okolo 9000zl z refundacja i 2 podejścia. Każdy przypadek jest inny... Inna znajoma bez refundacji 17000. Koszty z kosmosu...

Ja płaciłam 13900 program 2+1 czyli mamy trzy podejścia ale oczywiście jak wymieniłam wyżej dochodzą dodatkowe koszta.

Moja kumpela okolo 9000zl z refundacja i 2 podejścia. Każdy przypadek jest inny... Inna znajoma bez refundacji 17000. Koszty z kosmosu...
No te koszty to jest takiś absurd .. mój lekarz to taki cham powiedział nam cenę i od razu że może trzeba będzie kilkanaście takich prób skąd Ja mogę wiedzieć ile czy wgl się uda jak Was stać to proszę bardzo ale nie gwarantuje sukcesu . Powiedział jeszcze że gdyby nie chęć posiadania dzieci to bylibyśmy najszczęśliwszymi ludźmi na świecie zdrowi teoretycznie mówi kochające się małżeństwo czego chcieć więcej nie lepiej odpuścić czasami i żyć sobie jak do tej pory. 🙈 Byłam taka wściekła że płakałam całą drogę do domu.

No te koszty to jest takiś absurd .. mój lekarz to taki cham powiedział nam cenę i od razu że może trzeba będzie kilkanaście takich prób skąd Ja mogę wiedzieć ile czy wgl się uda jak Was stać to proszę bardzo ale nie gwarantuje sukcesu . Powiedział jeszcze że gdyby nie chęć posiadania dzieci to bylibyśmy najszczęśliwszymi ludźmi na świecie zdrowi teoretycznie mówi kochające się małżeństwo czego chcieć więcej nie lepiej odpuścić czasami i żyć sobie jak do tej pory. 🙈 Byłam taka wściekła że płakałam całą drogę do domu.
Oj zamieniłabym lekarza

Konował! Prostak! Burak! I tacy ludzie nie powinni być lekarzami! Zwłaszcza w dziedzinie niepłodności... to tak jak klientki mąż który jest na OIOMie przez lekceważenie zawału serca przez SOR i lekarka mówi "Mąż raczej z tego nie wyjdzie. Ale ma pani piękne buty"
No lać po mordach i patrzeć jak puchnie.

Oj zamieniłabym lekar

Konował! Prostak! Burak! I tacy ludzie nie powinni być lekarzami! Zwłaszcza w dziedzinie niepłodności... to tak jak klientki mąż który jest na OIOMie przez lekceważenie zawału serca przez SOR i lekarka mówi "Mąż raczej z tego nie wyjdzie. Ale ma pani piękne buty"
No lać po mordach i patrzeć jak puchnie

No lać po mordach i patrzeć jak puchnie.
No i tacy się zdarzają nie mamy na to wpływu niektórym to bym swoich zwierzaków nie powierzyła do leczenia
No niestety nie dość że zmagamy się z takimi problemami to jeszcze te koszta! Jest plus tego programu bo w tyle głowy mam myśl że są jednak te trzy szanse.
Właśnie to jest fajna opcja że w sumie 3 to sporo i któraś próba powinna się w końcu udać a tu przy jednej tyle kasy i nie masz pewności i płacisz kolejno za następne aj. Pojadę na wizytę to się dowiem wszystkiego oby nie było tak że zrezygnuje bo raczej w naturalną ciążę nie wierzę chociaż różnie to w życiu bywa. Tyle też że ten wiek goni już do posiadania tych dzieci i AMH może się pogorszyć 🤷 .

To te leki nie są w cenie tego całego pakietu In Vitro ? Bo Ja już się pogubiłam.
Ja za zastrzyki do stymulacji na 12 dni zapłaciłam 690 zł, (jedne były na Ryczałt a drugie 50%)+ "witaminy" które lekarz kazał brać +dopochwowe zapłaciłam 390zł.
Korzystamy z dofinansowania, za każdą wizytę płacę 15 zł, za badanie estradiol +progesteron place 8 zł. Za badania potrzebne do punkcji zapłaciłam 133 zł. Za punkcję+zapłodnienie +hodowle zapłacilibyśmy 900zł ale że korzystamy z dawstwa to zapłacimy 2500zł, za transfer zapłacimy 140 zł.
Takie koszty wychodzą u nas z dofinansowaniem 🙂
Z tego co koordynatorka wytłumaczyła mi na czym polega dofinansowanie, to najprościej chodzi o to że koszty na poszczególne badania, wizyty, procedury są rozłożone i koszty są pomniejszone, tak to wygląda u nas (invimed)

reklama
Ja za zastrzyki do stymulacji na 12 dni zapłaciłam 690 zł, (jedne były na Ryczałt a drugie 50%)+ "witaminy" które lekarz kazał brać +dopochwowe zapłaciłam 390zł.
Korzystamy z dofinansowania, za każdą wizytę płacę 15 zł, za badanie estradiol +progesteron place 8 zł. Za badania potrzebne do punkcji zapłaciłam 133 zł. Za punkcję+zapłodnienie +hodowle zapłacilibyśmy 900zł ale że korzystamy z dawstwa to zapłacimy 2500zł, za transfer zapłacimy 140 zł.
Takie koszty wychodzą u nas z dofinansowaniem 🙂
Tylko się trzymać za kieszeń. Drogo nas to nasze " szczęście" kosztuje .

Do góry