reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Za trzy zastrzyki Cetrotide i dwa Bemfoli zapłaciłam 200 złotych niby pikuś w porównaniu do kwoty za invitro (program 2+1 Gyncentrum 13900 zł) ale ileż można! Zdecydowanie powinno invitro być refundowane!
Miejmy nadzieję, że kiedyś do tego dojdzie... Wiem, że gdyby nie refundacja to bym się nie zdecydowała. Może nawet nie ze względu na samą kwotę tylko fakt, że pewnie wtedy postawiłabym granicę, że aż tak daleko się nie posuniemy...
Z drugiej strony widzę jak to wygląda w przypadku pełnej refundacji - lekarze proponują in vitro prawie od ręki, bo tak najszybciej i najłatwiej rozwiązać problem. Wiele par, które znam, są bardzo młode, miały już dzieci, tylko szybko chciały następne. A zaraz po tym z in vitro znów mieli kolejne naturalnie...

reklama
Miejmy nadzieję, że kiedyś do tego dojdzie... Wiem, że gdyby nie refundacja to bym się nie zdecydowała. Może nawet nie ze względu na samą kwotę tylko fakt, że pewnie wtedy postawiłabym granicę, że aż tak daleko się nie posuniemy...
Z drugiej strony widzę jak to wygląda w przypadku pełnej refundacji - lekarze proponują in vitro prawie od ręki, bo tak najszybciej i najłatwiej rozwiązać problem. Wiele par, które znam, są bardzo młode, miały już dzieci, tylko szybko chciały następne. A zaraz po tym z in vitro znów mieli kolejne naturalnie...
dla innych invitro to jedyna szansa ...

Hej już po wizycie wszystko jest okej. Pobrali krew do badania estradiol i coś tam jeszcze 🤣 zapomniałam. Kolejna wizyta w środę wtedy ma zapaść decyzja kiedy punkcja piątek czy sobota. 8 dzień cyklu biorę nadal Bemfole i dziś doszedł kolejny zastrzyk Cetrotide i tu jest niezła ta igła. BEMFOLA to gotowy roztwór z malusia igłą natomiast Cetrotide dopiero trzeba że tak powiem zrobić. Za trzy zastrzyki Cetrotide i dwa Bemfoli zapłaciłam 200 złotych niby pikuś w porównaniu do kwoty za invitro (program 2+1 Gyncentrum 13900 zł) ale ileż można! Zdecydowanie powinno invitro być refundowane!
Hej 🙂 jak samopoczucie i jak tam po wizycie? 🙂

dla innych invitro to jedyna szansa ...

Hej 🙂 jak samopoczucie i jak tam po wizycie? 🙂
Hej 😊
Wyniki Estradiolu i Prolaktyny super.
I w ten oto piękny sposób w sobotę mam punkcję, w klinice mam być 7.15. Dostałam na jutro dwa ostatnie zastrzyki które wykonuje się 36h przed punkcja cena 0,91 to jest hit 🤣 No i oczywiście musiałam robić test na co id 120 złotych.

Hej 😊
I w ten oto piękny sposób w sobotę mam punkcję, w klinice mam być 7.15. Dostałam na jutro dwa ostatnie zastrzyki które wykonuje się 36h przed punkcja cena 0,91 to jest hit 🤣 No i oczywiście musiałam robić test na co id 120 złotych.
Super wiadomość 😍cieszę się razem z Tobą 😍 ♥️
A kwestia ceny leków 🙈szok 🙈🤣 refundacja jest na te leki? 😁

Hej 😊
ekstra 😍
jeszcze testy na covid trzeba 🥶

Dziewczyna która była szczepiona przed transferem też musiała zrobić test na covid to jest dla mnie poprostu absurd. Mąż ma też zrobić badania wirusologia bo jak się mrozi zarodki to musi mieć te badania.

reklama
Dziewczyna która była szczepiona przed transferem też musiała zrobić test na covid to jest dla mnie poprostu absurd. Mąż ma też zrobić badania wirusologia bo jak się mrozi zarodki to musi mieć te badania.
Ja jestem trzema dawkami szczepiona i mam nadzieję a przynajmniej do teraz myślałam że na tym się skończy i żadnych testów nie będzie 🤣

Do góry