reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

reklama
Hej dziewczyny 🙂 jestem po wizycie 🙂
Na dzień dzisiejszy (6dc) mam wyhodowane 7 pęcherzyków po lewej(strona niedrożna - troszkę większe niż z drugiej strony) i 6 po prawej stronie 🙂
Do poniedziałku nadal biorę Bemfole 150 + jutro i w niedzielę dostałam dwa zastrzyki Orgalutran 0,25mg 🤔
W poniedziałek mam kolejną wizytę przed którą mam zrobić wszystkie badania dla anestezjologa. Wtedy lekarz zadecyduje jak urosły pęcherzyki, czy punkcja będzie w środę czy w piątek 🤞♥️🙂
Dziś też zlecił mi estradiol, ale zabardzo nie wiem czy wynik jest ok? 😁
wynik wydaje się okej 😊

Hej Hej 🙂 jak wizyta?
Hej niewiele wniosła, w poniedziałek zapadnie decyzja czy w sobotę podchodzimy do transferu. Endometrium jest jeszcze cienkie jest też i pęcherzyk ma 14 mm i robiłam estradiol i progesteron. Więc czekamy...

Załączniki

• IMG_20220611_171850.jpg
    IMG_20220611_171850.jpg
    53,8 KB · Wyświetleń: 32
Dziewczynki a jak u Was suplementacja witaminy D3 wygląda latem? Jak tak patrzę na moje suple to łącznie mam jej 4000 IU/dobę 🙈😅
W sumie, jak możecie podzielić się swoimi doświadczeniami z suplementami? Jakie przyjmujecie? Ja chcę zamówić, ale jest tyle opcji, że już sama nie wiem co wybrać 🙈 czytałam w wątku "kto po in vitro" i mam głowę kwadratową 😃

Ostatnia edycja:
Dziewczynki a jak u Was suplementacja witaminy D3 wygląda latem? Jak tak patrzę na moje suple to łącznie mam jej 4000 IU/dobę 🙈😅
W sumie, jak możecie podzielić się swoimi doświadczeniami z suplementami? Jakie przyjmujecie? Ja chcę zamówić, ale jest tyle opcji, że już sama nie wiem co wybrać 🙈 czytałam w wątku "kto po in vitro" i mam głowę kwadratową 😃
Mi na przykład endokrynolog kazała brać D3 w dawce 4000 z tego względu że miałam niedobór i mówiła że dobrze brać taką dawkę podczas planowania ciąży 🙈

reklama
Mi na przykład endokrynolog kazała brać D3 w dawce 4000 z tego względu że miałam niedobór i mówiła że dobrze brać taką dawkę podczas planowania ciąży 🙈
Dziewczyny też piszą, że D3 cały czas biorą, dodatkowo DHA i uwaga, koenzym Q10. Poczytałam i okazuje się, że ma on dobry wpływ na rozwój oocytów i później zarodka, właśnie przy IVF.

Do góry