reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

reklama
Z niecierpliwością czekam na piątkową wizytę, czy jakieś pęcherzyki będzie widać lub cokolwiek dobrego 🙂
Są momenty że czuję niewielkie kłucie w jajniku, mam nadzieję że to dobra reakcja na zastrzyki 🙏 Staram się myśleć pozytywnie 🤔🙂
Ty piątkową ja sobotnią ❤️ też czułam kłucie w jajników a pod koniec stymulacji czułam się trochę jak balon 🎈

wlanie nie jest obowiązkowe ale na zaleceniach doktor tez to uwzględniła i teraz nie wiem czy serio potrzeba .. 700 zł jednak sporo , można przeznaczyć na jakiś inny dodatkowy element w procedurze .
Faktycznie 700zl jak by nie było to jednak sporo, zawsze trochę grosza na leki czy coś innego, pytanie czy faktycznie jest potrzebne 🤔

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny 😊 przede mną pierwsza wizyta w klinice. Biorąc pod uwagę nasze parametry, spodziewamy się, że będziemy musieli podchodzić do in vitro. Powiedźcie mi, ile czasu od pierwszej wizyty, miałyście wprowadzoną stymulacjię?

Hej dziewczyny 😊 przede mną pierwsza wizyta w klinice. Biorąc pod uwagę nasze parametry, spodziewamy się, że będziemy musieli podchodzić do in vitro. Powiedźcie mi, ile czasu od pierwszej wizyty, miałyście wprowadzoną stymulacjię?
Trudno powiedzieć bo najpierw musieliśmy zrobić trochę badań jak np kartiotypy na ich wynik czeka się ok 21 dni dopiero po wynikach podchodziliśmy do stymulacji.

reklama
Myślę że to ile czasu to indywidualne podejście oraz lekarza, ja np od PIERWSZEJ wizyty w klinice i szukającej problemu do momenw stymulacji najpierw do IUI trwało to 9 miesięcy. Ale już od wizyty potwierdzającej zakwalifikowanie do in vitro do stymulacji 1,5 miesiąca 🤔

Do góry