reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Cześć, jestem dopiero 6 dni po, więc... czuję się normalnie ;-) Będę próbować testować jakoś w niedzielę... Dzięki za kciuki!!! A jak u Ciebie?
U mnie przestój aktualnie. Laparo i HSG na koniec lipca. I potem na początku sierpnia wracam do kwalifikacji. 🤞
Juz chce koniec lipca 🙈😄
Koniecznie daj znać jak testowanie. Trzymam kciuki za dwie tłuste kreski! 🥰🤞

reklama
Hej dziewczyny 😊 przede mną pierwsza wizyta w klinice. Biorąc pod uwagę nasze parametry, spodziewamy się, że będziemy musieli podchodzić do in vitro. Powiedźcie mi, ile czasu od pierwszej wizyty, miałyście wprowadzoną stymulacjię?
Hej! Ja miałam kwalifikacje na koniec maja. I niestety odroczyli, ponieważ muszę mieć laparoskopie z histeroskopia. Na początku sierpnia wracam do kwalifikacji. 😉

Hej! Ja miałam kwalifikacje na koniec maja. I niestety odroczyli, ponieważ muszę mieć laparoskopie z histeroskopia. Na początku sierpnia wracam do kwalifikacji. 😉
Dlatego długość to zależy od sytuacji w jakiej się jest 😔ja mialam laparoskopię z histeroskopią przed IUI bo lekarz chciał wiedzieć w jakiejś w ogóle kondycji są jajniki i cała reszta, dlatego u mnie przygotowanie do in vitro było dosyć szybko (miesiąc - na zrobienie podstawowych badań z krwi potrzebnych) bo całą resztę miałam w zeszłym roku robioną 🙂

Żyje tym. Lubię mieć cel do którego się dąży. Wtedy mimo wszystko, co by się nie działo to człowiek walczy, stara się, kombinuje żeby go zrealizować. Nie zawsze jest łatwo, częściej raczej wiatr w oczy 🙈😄 ale myślę, że warto. ❤️
Dobre podejście! 🙂
Wierzę że wszystkim nam po kolei się uda szybciej niż nam się to wydaje 🙂🤞

Hej dziewczyny 🙂 jestem po wizycie 🙂
Na dzień dzisiejszy (6dc) mam wyhodowane 7 pęcherzyków po lewej(strona niedrożna - troszkę większe niż z drugiej strony) i 6 po prawej stronie 🙂
Do poniedziałku nadal biorę Bemfole 150 + jutro i w niedzielę dostałam dwa zastrzyki Orgalutran 0,25mg 🤔
W poniedziałek mam kolejną wizytę przed którą mam zrobić wszystkie badania dla anestezjologa. Wtedy lekarz zadecyduje jak urosły pęcherzyki, czy punkcja będzie w środę czy w piątek 🤞♥️🙂
Dziś też zlecił mi estradiol, ale zabardzo nie wiem czy wynik jest ok? 😁

Załączniki

• Screenshot_20220610_143807.jpg
    Screenshot_20220610_143807.jpg
    92,3 KB · Wyświetleń: 40
A ja nie robiłam żadnych badań dla anastezjologa co trochę w sumie dziwiło. Może w podobnym czasie podejdziemy do in vitro bo mnie doganiasz 😜
A i na moje oko estradiol jak najbardziej okej.

reklama
Do góry