reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

U nas jest kryptozoospermia. Więc naturalnie i tak nie dałoby rady.. Ja mam endometrioze 2 stopnia, prawdopodobnie jajnik jakoś jest zrośnięty z macicą, no i 4 endometrioma przy lewym jajniku. Ten jajnik jest taki "chory" a odkąd pamiętam to pęcherzyk dominujący ZAWSZE był w lewym. Prawy wypełniony małymi, ale śpi.
A czy w związku z kryptozo.... Działacie na partnera czy dawcy? Jeśli mogę spytać

reklama
A czy w związku z kryptozo.... Działacie na partnera czy dawcy? Jeśli mogę spytać
Partnera. Bo mamy 600tyś z bardzo dobrym ruchem postępowym. Powinno być min 15 milionów.. ale mówił, że dramatu nie ma. Natomiast będziemy mieć konsultacje u androloga niedługo, może uda się trochę poprawić albo wzmocnić to co mamy za nim podejdziemy do in vitro. Nasz doktor chce jeszcze raz sprawdzić nasienie bo mówił że możliwe że przy tak złych parametrach będzie trzeba zrobić jakieś dodatkowe badanie, jakaś fragmentacja. Oni wtedy przez pole magnetyczne odciągają te najlepsze plemniki. Jakoś tak

Partnera. Bo mamy 600tyś z bardzo dobrym ruchem postępowym. Powinno być min 15 milionów.. ale mówił, że dramatu nie ma. Natomiast będziemy mieć konsultacje u androloga niedługo, może uda się trochę poprawić albo wzmocnić to co mamy za nim podejdziemy do in vitro. Nasz doktor chce jeszcze raz sprawdzić nasienie bo mówił że możliwe że przy tak złych parametrach będzie trzeba zrobić jakieś dodatkowe badanie, jakaś fragmentacja. Oni wtedy przez pole magnetyczne odciągają te najlepsze plemniki. Jakoś tak
u nas mąż miał badane nasienie na początku i teraz właśnie czekamy kolejny raz na wyniki bo właśnie powiedzieli nam w klinice ze mąż musi zrobić jeszcze fragmentację , chlamydie z nasienia oraz test wiązania z hiauloronem

u nas mąż miał badane nasienie na początku i teraz właśnie czekamy kolejny raz na wyniki bo właśnie powiedzieli nam w klinice ze mąż musi zrobić jeszcze fragmentację , chlamydie z nasienia oraz test wiązania z hiauloronem
Pierwsze wyniki były kiepskie? Że pokierowali na dodatkowe badania?

Dobrze że mimo to i tak jest szansa na powodzenia z nasienia partnera, my niestety nie mieliśmy tego szczęścia, ale o dziwo partner szybko podjął decyzję o dawstwie

Pierwsze wyniki były kiepskie? Że pokierowali na dodatkowe badania?
nie , były dobre . powiedzieli , żeby zrobić bo to są rozszerzone i lepiej będzie do kwalifikacji i ewentualnych dodatkowych procedur jeśli beda potrzebne .
teraz mam rozkmine dlaczego to chcelinskoro nasienie było dobre 🙈 co klinika i lekarz to inne decyzje widzę .

Moja teściowa ma jeden jajnik bo drugi został usunięty i naturalnie zaszła w ciążę. A ja dziś nie wytrzymałam i rano zadzwoniłam do kliniki jak tam moje zarodki i z 10 dwa są słabe, 5 jest podzielone jeszcze na komoreczki a 3 już są blastocysta no i mają zadzwonić ostatecznie jutro z wynikami.
Czekamy na same dobre wiadomości dziś 🙂

Hej wszystkim! Nie wiem, na jakim jesteście etapie, ale ja zdecydowanie jeszcze PRZED in vitro... Dziś trzecia IUI, a w międzyczasie trafiłam na stronę Vitrolive, która proponuje bezpłatne webinaria dla przyszłych pacjentów. Może ktoś skorzysta?

Hej wszystkim! Nie wiem, na jakim jesteście etapie, ale ja zdecydowanie jeszcze PRZED in vitro... Dziś trzecia IUI, a w międzyczasie trafiłam na stronę Vitrolive, która proponuje bezpłatne webinaria dla przyszłych pacjentów. Może ktoś skorzysta?
Trzymam kciuki za IUI !! ❤️🤞🤗

reklama
Trzymam kciuki 🙂 ✊

Do góry