reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Hej dziewczyny. Jestem po kwalifikacji. UPO nie potrzebne ale muszę zrobić korektę pitu bo zły adres jest. Kwalifikacje niestety nam odroczyli. Muszę mieć laparoskopie z histeroskopia. Coś wspominali o usunięciu jajowodu. Ale zobaczymy. Dopiero na koniec lipca mam termin do szpitala. Muszę przetrwać w oczekiwaniu te 2 miesiące. Potem wracamy do kwalifikacji i działamy dalej ❤️
Będę Was obserwować i kibicować nadal🤞🥰❤️
Hej 😔nie na takie informacje czekałam 😔
Wierzę że będzie wszystko dobrze i nie trzeba będzie usuwać 😔
Liczę że czas do następnej kwalifikacji szybko minie i będzie ok i będziesz mogła działać dalej♥️🤗

reklama
Niefajna wiadomość dnia: moje centrum leczenia zamyka się na ponad 2 tygodnie latem! Co oznacza dodatkowe tygodnie czekania :-( Normalnie po wizycie 7/07 mielibyśmy już określony protokół i mogli zacząć działać, a tak wszystko się przesunie o miesiąc lub dwa :baffled:.

Niefajna wiadomość dnia: moje centrum leczenia zamyka się na ponad 2 tygodnie latem! Co oznacza dodatkowe tygodnie czekania :-( Normalnie po wizycie 7/07 mielibyśmy już określony protokół i mogli zacząć działać, a tak wszystko się przesunie o miesiąc lub dwa :baffled:.
Coś dzisiaj jest chyba kiepski dzień z wiadomościami😔

Hej dziewczyny. Jestem po kwalifikacji. UPO nie potrzebne ale muszę zrobić korektę pitu bo zły adres jest. Kwalifikacje niestety nam odroczyli. Muszę mieć laparoskopie z histeroskopia. Coś wspominali o usunięciu jajowodu. Ale zobaczymy. Dopiero na koniec lipca mam termin do szpitala. Muszę przetrwać w oczekiwaniu te 2 miesiące. Potem wracamy do kwalifikacji i działamy dalej ❤️
Trzymam kciuki za Ciebie ❤️❤️❤️ Pamiętaj że po burzy zawsze przychodzi słońce też zanim podeszliśmy do procedury in vitro minęło sporo czasu bo wiecznie coś i również miałam robiona laparoskopię. Dlaczego chcą usuwać jajowód?

Ja zanim zakwalifikowano nasz do in vitro minął rok 😔a w międzyczasie też miałam robioną laparoskopię 😔mam nadzieję że u Ciebie krócej to będzie trwało

Trzymam kciuki za Ciebie ❤️❤️❤️ Pamiętaj że po burzy zawsze przychodzi słońce też zanim podeszliśmy do procedury in vitro minęło sporo czasu bo wiecznie coś i również miałam robiona laparoskopię. Dlaczego chcą usuwać jajowód?
Przez endometrioze ten jajowód jest wypełniony jakimś płynem i możliwe że są zrosty. Co dokładnie zrobią okaże się przy zabiegu. No powiem Wam dziewczyny, liczyłam, że zacznie się coś dziać już w kierunku in vitro. A tu krok do tyłu. Ale mam nadzieję, że szybko miną te 2 miesiące i znowu wrócimy do tematu. ❤️🤞
Dlaczego zamykają?? 😬😱
W zeszłym roku mojej znajomej z powodu covid zamknęli na 2 miesiące! Zdążyli zrobić badania i zamknęli.. Później musieli powtarzać.. 😵

Dlaczego zamykają?? 😬😱
W zeszłym roku mojej znajomej z powodu covid zamknęli na 2 miesiące! Zdążyli zrobić badania i zamknęli.. Później musieli powtarzać.. 😵
Szczerze mówiąc nie wiem... wcale bym się nie zdziwiła, gdyby po prostu wyjechali na wakacje...
Kolejki u nas są takie, że ja mam badania sprzed roku...

można wiedzieć dlaczego rozważają usunięcie jajowodu ?

już doczytam 🙈
ja nie mam prawego jajowodu lewy bardzo średni i jak byłam na pierwszej wizycie to zapytałam czy trzeba usiłować ten pozostały to powiedziała mi ze nie trzeba . mam nadzieje ze zdania nie zmieni

reklama
już doczytam 🙈
ja nie mam prawego jajowodu lewy bardzo średni i jak byłam na pierwszej wizycie to zapytałam czy trzeba usiłować ten pozostały to powiedziała mi ze nie trzeba . mam nadzieje ze zdania nie zmieni
Kiedy miałam konsultację lekarską w sprawie usunięcia polipa, chirurg tłumaczył mi, że w czasie histeroskopii sprawdzą również drożność. I jeśli pojawi się problem, to później przed in vitro trzeba będzie usunąć jajowody/jajowód. Nie do końca to wszystko pamiętam, ale mam wrażenie, że chodziło o taki przypadek defektu, gdy w jajowodzie może zbierać się płyn, który następnie wypływając do macicy może przeszkodzić w zagnieżdżeniu, więc byłaby to przeszkoda do in vitro. W sumie się trochę zdziwiłam... W rezultacie operował mnie zupełnie ktoś inny i o żadnym usuwaniu nie było mowy.

Do góry