reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Tak w ogóle to docelowo absolutnie się z Tobą zgadzam - też celowałabym od razu w in vitro, żeby nie tracić czasu, pieniędzy i siły...
Ale dlaczego bardziej boisz się inseminacji niż IVF?
Wiesz co może nie, że się boję, ale mam z tyłu głowy takie coś, że jak ivf się nie uda to inseminacja też by się nie udała 🥴 nie przemawia do mnie jakoś ta iui , jeśli już płacę nie małe pieniądze za badania , wizyty itp to chyba wolę rzucić się już na głęboką wodę i podejść do in vitro.
Tym bardziej, jeśli coś daje większy % na zajście w ciążę to czemu od razu tego nie spróbować.

reklama
Wiesz co może nie, że się boję, ale mam z tyłu głowy takie coś, że jak ivf się nie uda to inseminacja też by się nie udała 🥴 nie przemawia do mnie jakoś ta iui , jeśli już płacę nie małe pieniądze za badania , wizyty itp to chyba wolę rzucić się już na głęboką wodę i podejść do in vitro.
Tym bardziej, jeśli coś daje większy % na zajście w ciążę to czemu od razu tego nie spróbować.
Jedynie pozostaje to, że IVF to większa ingerencja w Twoje ciało i większe koszty...

Jedynie pozostaje to, że IVF to większa ingerencja w Twoje ciało i większe koszty...
No i wiesz jeśli ktoś ma fundusze to czemu nie spróbować od razu jeśli jest większa szansa. U mnie i tak stymulacja byłby potrzebna do owulacji bo mam te cykle nie regularne.
Tak jak pisałam inaczej sobie tą wizytę wyobrażałam ale cóż jest jak jest. Zrobię te badania co mam zrobić, i jak dostanę @ umówię wizytę i zobaczymy co mi lekarz powie 🥴
Nie wiem czemu mam zrobić USG piersi 😳

No i wiesz jeśli ktoś ma fundusze to czemu nie spróbować od razu jeśli jest większa szansa. U mnie i tak stymulacja byłby potrzebna do owulacji bo mam te cykle nie regularne.
Tak jak pisałam inaczej sobie tą wizytę wyobrażałam ale cóż jest jak jest. Zrobię te badania co mam zrobić, i jak dostanę @ umówię wizytę i zobaczymy co mi lekarz powie 🥴
Nie wiem czemu mam zrobić USG piersi 😳
Nawet przy regularnych cyklach jest tak, że przy inseminacji podaje się stymulację. Ale mówimy o zupełnie innych dawkach, przy IVF są kilka razy większe + dochodzą dodatkowe leki hormonalne. No i punkcja.
USG prewencyjnie zawsze się przyda! :-)

Nawet przy regularnych cyklach jest tak, że przy inseminacji podaje się stymulację. Ale mówimy o zupełnie innych dawkach, przy IVF są kilka razy większe + dochodzą dodatkowe leki hormonalne. No i punkcja.
USG prewencyjnie zawsze się przyda! :-)
Tak czy siak pójdziemy w ivf 🤭😁

A u ciebie jak tam? Jesteś już po punkcji? Bo miałaś stymulację w tym cyklu prawda?

Cześć :)
No też się ostatnio zastanawiałam, na kto pomnik vitro tam dużo dziewczyn pisze, ale ciężko mi nadrabiać więc za bardzo się nie wychylam 😅

Rano idę na test obciążenia glukozą 🙄 mam złe doświadczenia i się trochę stresuje 😬

reklama
hej dziewczyny , co tu taka cisza ? ☺️🤔
jak się czujecie ? ☺️
Cześć! U mnie stres na maxa, bo jestem w trakcie stymulacji, a oboje mieliśmy kontakt z osobą chorą na covid...no i tak sobie żyjemy w zawieszeniu... bo teraz nie wiem, czy przypadkiem nie będzie trzeba wszystkiego odwołać...Czekam na zrobienie testu.

Do góry