reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Atopowe Zapalenie Skóry - Wasze doświadczenia

No to super, u nas kilka dni byl spokoj, ale dzis zauważylam, że znow ma czerwone w zgieciach nog, takze jeszcze cos oprocz tego jablka ja uczula. Za miesiac bede w Polsce to znow zrobie jej testy i wyjdzie.

reklama
U nas też dzisiaj atopowe powróciło...i nie mam pojęcia od czego..nóżki szorstkie, łokcie czerwone i suche, ehh

Ja zauwazylam ze ona nie ma typowego azs juz, miala przy nietolerancji laktozy, ale teraz ma plamke, bo to jej sie nie powieksza w sumie, a na tej plamce ma krosteczki jak wysypka, czasem to sie zalagadza, jak jest mocno zaognione to smaruje sterydem, bo ja napewno swedzi, nie lubi jak to dotykam, macha nogami, a jak nie to kremem zwyklym, jeszcze 3 tygodnie i jej sie ulzy nie bede dawac tego co ja uczula, bynajmniej postaram sie.
Wiem ze sporo ludzi mowi ze testy na alergie sa niewiarygodne do 2 roku zycia, ale jak jest reakcja alergiczna na cos to przeciez mozna zaoszczedzic dziecku cierpienia, swedzenia, wiem ze wiekszosc alergii mija z wiekeiem, ale testy biorezonansem nie sa drogie ani jakos trudne w wykonaniu.

Basia_one u nas właśnie Szymon też ma takie plamki jak ty mówisz..Dzisiaj mu takie plamki brzuszek wysypały.
I też dzisiaj już syrop pije ketotifen i sterydy, bo w nocy się drapał już bardzo...Alergolog nam kazał, że jak będzie się drapał to podawać syrop i maść. Dwa, trzy dni powinno przejść. Tylko teraz nie wiem czy to samo AZS czy alergia, nie podałam mu nic w ciągu kilku dni, co mogłoby zaszkodzić, sprawdzone wszystko.
Czy jak dziecko ma atopowe zapalenie to może ono bez alergii powracać samoistnie?

http://

Hej, mój synek skończył 5 miesięcy i dopiero teraz wychodzą u niego objawy skazy białkowej, a mianowicie czerwone plamy na karku i pleckach,wysypka pod brudką, na czole i za uszkami, czerwone, suche plamki pod zgięciami kolan. Dodam że karmię piersią i wprowadzam pomału zupki i soczki. Nasza lekarz rodzinna zaproponowała żeby przejść na mleko nutramigen,ale ja wolałabym nie rezygnować jeszcze z piersi.
A wy co o tym myślicie? i czy waszym zdaniem skaza może wystąpić tak późno i przy piersi?:-(
S7000301.jpgli-61610.png

Ostatnia edycja:
Tak naprawdę jeśli oprócz mleka dziecko otrzymuje już inne pokarmy to nie robiąc badań nie wiadomo co uczula. Najczęściej jest to białko mleka krowiego, ale uczulić może wszystko - dodatkowo proszek, balsam, mydło itp. Jeżeli nadal chcesz karmić piersią to myślę, że warto zrobić badania alergologiczne, żeby wykluczyć/potwierdzić jaki produkt uczula Twojego malucha. Można na próbę wprowadzić dokarmianie Nutramigenem i w tym czasie powinnaś przejść na dietę bezmleczną i zobaczyć czy zmiany skórne się cofają.Pytanie co już maluch je?? bo jeśli zmiany pojawiły się w podobnym okresie jak wprowadzałaś produkty dodatkowe to może przemawiać za uczuleniem np ja jakieś warzywo.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas sie okazalo ze mala nie toleuje glutenu, pomidora, cebuli, fasoli bialej i wiekszosci owocow. Na gluten zrobilismy karencje 2-3 miesiace, jeszcze 1,5 mca i sprobuje wprowadzic. Owoce daje w malych ilosciach, bo to wysypki sa wlasnie w tym jednym miejscu pod kolanem, nie robi sluzowych kup po nich ani ja nic nie boli. Po malu wprowadzam produkty melczne, bo skaza juz minela. Do tego podaje jej wapno i od prawie miesiaca podaje Probiotyk Latopic, musze powiedziec ze u nas narazie moze skory nie poprawil, ale za to moja corcia robi czesciej kupke.

Do góry