reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Atopowe zapalenie skóry - AZS

Na pradzie nie dostarczasz wlasciwej energii ale lepiej jest gotowac wg pp na pradzie jak poglebiac problem starym nie sprawdzonym sposobem.Moja sis tez na pradzie gotuje i powiem ci ze egzema jej zeszla minelo wiele dolegliwosci nie ma tylko tyle energii i to jest ta roznica.
A butli nie masz sie co bac ja na butli jade bo tu gdzie mieszkam nie ma gazu i jest oki.
Do kawy dodaj jeszcze imbir

reklama
hej ja też mam atopowca ;-) w domku!!nie kąpiemy go codziennie,żeby jeszcze dodatkowo nie wysuszać skóry i tak suchej :blink:!!a po kąpieli smarujemy balsamem EMOLIUM!!ta seria jest faktycznie bardzo skuteczna :-)!!
wiesz jak masz możliwość to kup kosmetyki jednej serii-na pewno lepiej współgrają ze sobą!!

Absolutnie się zgadzam, stosowanie kosmetyków jednej serii jest dużo sensowniejsze, bezpieczniejsze dla skóry. Przy kłopotach ze skórą atopową ważne jest, aby mieć pewność, że skóra reaguje dobrze lub wręcz odwrotnie na dany kosmetyk. W przypadku łączenia różnych kosmetyków jest to po prostu niemożliwe. Przy okazji cieszę się, że są kosmetyki takie jak Emolium, które dzięki oferowaniu całej serii, pozwalają na pełną, kompleksowa pielęgnację skóry dzieci z azs.

do buzi jest elidel - krem bez sterydów, tylko na receptę, bardzo malutka tubeczka niestety dość droga (nie pamiętam dokładnie ile kosztowała ale około 70zł), mojemu dziecku pomagał, a żeby nie smarować reszty ciała sterydami smarowałam wszystkie ranki tym i też działał

co do mycia to my myjemy codziennie, bo jakoś nie wyobrażam sobie nakładania kolejnej warstwy kremu na nieumyte ciało, a dwóch lekarzy mówiło mi że trzeba myć codziennie ale nie w samej wodzie i używając kosmetyków dla atopowca (choć jednego miałam wystrzałowca co powiedział żeby myć raz na 4 dni:szok:)

ostatnio nie zaglądałam bo wydawało mi sie ,ze troszkę mojemu synkowi odpuściło:baffled:-a tymczasem po świętach tak go wysypało,.ze szok:szok:!!wróciliśmy do pielęgnacji wzmożonego nawilżania;-) i czekamy na polepszenie!!ciesze sie,ze na buźce go już nie wywala:sorry:

hej

u nas problem ze skóra zaczął sie niedawno jaki2 miesiące temu nagle ni stad ni zowąd coraz gorzej było ze skórą Kuba ma już rozpoznanie skazy od 2 miesiąca zycia ale nie było problemu ze skórą wcale a teraz jest coraz gorzej alergolog kazała uzywac emolium albo oliatum a jak bedzie gorzej to balneum teraz juz jestem na balneum bo nic sie nie poprawia a wręcz pojawiaja sie juz takie płaty jak łuski smaruje go krfemem kapie w tych emulsjach nie wiem co jeszcze moge zrobić nie moge juz patrzec na te płaty suchej skóry czasem to buzia jest najgorsza
może wróce do emolium bo widze że duzo poleca te srodki może za krótko uzywalam żeby dało to jakąś wyraźna poprawę
juz nie wiem co robić

witam, tu pojawiam sie pierwszy raz, chce tylko cos wspomniec o pielegnacji skory, nie wiem, czy mozna, ale ja uzywam arnice (zel). przyspiesza gojenie(usprawnia ukrwienie) i wydaje mi sie, ze tez dziala troszke przeciwswiadowa;-) kosztuje mniej wiecej 9,20

Dariasz pewno ze warto wspomniec bo jesli przyspiesza gojenie to wazna informacja.
Widzisz ty tez doswiadczasz i dziekuje ze sie tym dzielisz.A jaki jest jego sklad -z nazwy bym skojarzyla ze z arniki?Az jutro w ksiege z ziolami zerkne jakie wlasciwosci ma arnika.

Witam Squomage,

Dzieki za slowa pocieszenia bo juz sie balam ze cale moje poszukiwania i przygotowania do spozywania wg pp poszly na marne. Po twojej odp na nowo mam energie do dzialania. Mam pytanie jeszcze do owsianki i pysznych herbatek:
1.czy można ja ponownie zmiksowac po ponownym odgrzaniu bo robia sie w niej grudki i boje sie ze malej to zaszkodzi poczas jedzenia?
2. Czy mozna dosladzac herbaty miodem? moj maz lubi slodkie herbaty stad to pytanie.

Dziekuje tez Dariasz za info o zelu arnika. Zastosuje go na zmiane z kremem aloesowym poleconym wczesniej.

Pozdrawiam

Najdziuty mozesz zmiksowac ale bedizesz musiala jeszcze raz dosmakowac bo miksowanie to smak slony.Herbatki mozna slodzic oczywiscie.

Dziewczyny ile placicie za aloesowy kremik?Wczoraj dzwonila bo mnie jedna forumowiczka i sie pytala czy ten krem rzeczywiscie taki drogii.?przez internet zaspiewali jej 150 zl....ranyscie ...dobrze ze dziewczyna z czestochowy to jej namiary dalam na babeczke od ktorej ja kupowalam a u niej kolo 70zl. kosztuje.Powidzcie jak mozna taka marze narzucac?Fuj....!!

reklama
Witam,

Ja za aloesowy kremik placilam 68zł u nas we Wroclawiu jest przedstawiciel. Jesli kupuje sie w internecie to trzeba uwazac i znac cene produktu w sklepie bo inaczej moga czlowieka naciagnac. Dzieki za info o owsiance i herbatce.
Mam jeszcze pytania odnosnie rosolu wolowo-drobiowego i pulpetow :
1. czy mozna uzyc zamiast kurczaka miesa z indyka?
2. czy mozna pozniej ten rosol wykorzystac do zupy pieczarkowej ale zaczynajac juz od wlozenia pieczarek a pozniej dalszy ciag przepisu peczarkowej? a moze powinnam gotowac wywar od nowa na ta zupe?
3. czy pulpety wg ciebie to tosamo co klopsiki u pani Ani? Jesli tak to klopsiki sa robione wg przepisu z miesa wolowo-wieprzowego a czy ja moge zamiast tego miesa wykorzystac mieso gulaszowe z indyka? ktory zreszta jest polecany przy wysypkach bo ma nature neutralno-ocieplajaca.
Ja wczesniej poprostu gotowalam wywary na 2 lub 3 dni i wykorzystywalam je do roznych zup. Lubie gotowac ale nie zawsze mam czas zeby codziennie spedzac 3 godz. przy kuchni.

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry