reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ola ja nie biorę żadnych leków, przez całą ciążę nie łyknęłam ani jednej nospy. :-) Jedyne leki jakie brałam to bioparox gdy mnie bolało gardło, ale to było ze skierowaniem od lekarza, a tak to tylko witaminy łykam na co dzień. :-)

Carolin, ja też myślała, że rejonizację to już hen hen dawno znieśli !! Dobrze, że w końcu lekarz Cię obejrzał, ale to paranoja, że dopiero w którymś tam szpitalu z rzędu. A ostry dyżur to powinien być chyba w każdym szpitalu??

teoretycznie do tego ostatniego szpitala jak przyjechałam to tez nie było ostrego dyżuru, tylko lekarz z oddziału miał dobre serce i mnie przyjął, nawet pomimo tego, ze nie wiedział, ze jestem w ciąży jak pytałam czy mnie przyjmie, ponieważ rozmawialiśmy przez taki wew. domofon.

Zastanawiałam się czy nie zrobić jakieś afery, żeby kobietę w 8 miesiącu ciaży odprawiali ze szpitala do szpitala ???
a już nie chcę się denerwować, tylko chciałam się komuś pożalić. Mój mąż jak tylko widział, jak mnie opdprawiaja, to myślałam, ze eksploduje.

reklama
Mordoklejka-nie jestes jedyna :) ja bralam w 1 trymestrze-kwas foliowy i od tamtej pory nic!!!

wyniki mam dobre i nie biore zadnych dodatkowych witamin...zbojkotowalam sztuczna suplementacje :confused2:

Biorę tylko Aspargin, na te skurcze łydek, żadnych innych, a w pierwszych 3-4 miesiącach brałam Folik tak pozatym nic, morfologia jest świetna więc żadnych witamin nie mam przypisanych.
Kiedy miałam zapalenie oskrzeli, wiadomo antybiotyk, czosnek w tabl. i Omega-3.

Teraz jestem czysta nic zbędnego ponad Aspargin nie biorę.;-)

no to się uspokoiłam :-) że nie tylko ja taka "anty-lekowa" jestem
ja nospę to brałam tylko, jak leżałam w szpitalu - chyba lekarze uważają ten lek za jakiś magiczny, na wszystko go dają, na poronienie zagrażające też ;-) - potem mi niby przepisali, że mam brać jeszcze przez 3 tygodnie nospę forte, ale jak poczytałam ulotkę to zrezygnowałam, szczególnie że żadnych bóli nie miałam...
a jak mnie coś boli to wolę się położyć i przeczekać, niż się faszerować - żadnego apapu ani nic nie biorę...
jedynie to takie minerały naturalne biorę

co do brania leków to ja też nie biorę nospy biorę tylko witaminy Prenatal i to wszystko i niestety raz miałam zapalenie pęcherza to brałam antybiotyk ale nie było wyjścia :tak::sorry:

Ola to tak ja wolę przeleżeć zagrożenie niż się truć...co do no-spy, mam koleżankę, która praktycznie przez całą ciążę zarzywała ją, najpierw zwykłą potem tą forte...szok, co do podawania innych lekarstw pamiętam, że z Mikim jak leżałam na patologii dostawałam relanium!:szok: Podobno też skuteczne i bezpieczne? nie miałąm przekonania, ale brałam, za każdym razem pytałam tylko czy aby napewno nie szkodzi dziecku.:eek:

Mordoklejka-nie jestes jedyna :) ja bralam w 1 trymestrze-kwas foliowy i od tamtej pory nic!!!

wyniki mam dobre i nie biore zadnych dodatkowych witamin...zbojkotowalam sztuczna suplementacje :confused2:

To tak jak ja :-) Lekarz mi powiedział, że skoro wyniki badan są dobre, to nie ma po co brać witamin. On jest, tak jak i ja, zwolennikiem dostarczania witaminek w jedzeniu, wiec to mi pasuje:-) Nospy nie bralam w ogole. Poza tym to twardnienie brzucha, to ja to na początku nazywalam "ciągnięcie" brzucha i w ogole mi to nie przeszkadzalo, nie zwracalam na to w ogole uwagi.
Jedyne leki to "nieciążowe", jakie bralam to tantum verde i witamina C - z racji przeziębienia.

Ja biorę witaminy Prenatal N i folik do 12 tygodnia. Oprócz tego ze 4 nospy zażyłam i dwa razy apap. Myślę, że to nie za dużo.

Mnie nie udało się nigdy "namierzyć" stópki - są gdzieś na dole - natomiast nieraz na wyskości pępka mam bardzo wyraźne wybrzuszenie - nie wiem, jaka to część ciała, ale śmiesznie mój brzuch wtedy wygląda:-D

czesc dziewczynki
czy slyszlayscie cos na temat zylakow warg sromowych?? bo ja sie chyba jednej dorobilam nie wiem jak ale jest i nie dosc ze jest ta paskudna wystajaca zyla jak u babci 80 letniej na nodze to jeszczez ta strona jest jakby opuchnieta:( troche poczytalam na necie bo wizyte mam dopiero 5 lutego ale z tego co pisze na necie to takie zylaki sa wskazaniem do cesarki:( czy ktoras z was ma taki problem cos wie wiecej na ten temat?

reklama
Legenza ja co prawda nie mam takiego problemu, ale na tej stronie znalazłam coś na ten temat Specjalista radzi - Żylaki w ciąży być może te metody domowe coś pomogą hmm na następnej wizycie powiedz o tym swojemu lekarzowi, albo zadzwoń do niego już dzisiaj, być może Cię uspokoi :-).

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry