reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ola ja nie biorę żadnych leków, przez całą ciążę nie łyknęłam ani jednej nospy. :-) Jedyne leki jakie brałam to bioparox gdy mnie bolało gardło, ale to było ze skierowaniem od lekarza, a tak to tylko witaminy łykam na co dzień. :-)

Carolin, ja też myślała, że rejonizację to już hen hen dawno znieśli !! Dobrze, że w końcu lekarz Cię obejrzał, ale to paranoja, że dopiero w którymś tam szpitalu z rzędu. A ostry dyżur to powinien być chyba w każdym szpitalu??

teoretycznie do tego ostatniego szpitala jak przyjechałam to tez nie było ostrego dyżuru, tylko lekarz z oddziału miał dobre serce i mnie przyjął, nawet pomimo tego, ze nie wiedział, ze jestem w ciąży jak pytałam czy mnie przyjmie, ponieważ rozmawialiśmy przez taki wew. domofon.

Zastanawiałam się czy nie zrobić jakieś afery, żeby kobietę w 8 miesiącu ciaży odprawiali ze szpitala do szpitala ???
a już nie chcę się denerwować, tylko chciałam się komuś pożalić. Mój mąż jak tylko widział, jak mnie opdprawiaja, to myślałam, ze eksploduje.

reklama
Mordoklejka-nie jestes jedyna :) ja bralam w 1 trymestrze-kwas foliowy i od tamtej pory nic!!!

wyniki mam dobre i nie biore zadnych dodatkowych witamin...zbojkotowalam sztuczna suplementacje :confused2:

Biorę tylko Aspargin, na te skurcze łydek, żadnych innych, a w pierwszych 3-4 miesiącach brałam Folik tak pozatym nic, morfologia jest świetna więc żadnych witamin nie mam przypisanych.
Kiedy miałam zapalenie oskrzeli, wiadomo antybiotyk, czosnek w tabl. i Omega-3.

Teraz jestem czysta nic zbędnego ponad Aspargin nie biorę.;-)

no to się uspokoiłam :-) że nie tylko ja taka "anty-lekowa" jestem
ja nospę to brałam tylko, jak leżałam w szpitalu - chyba lekarze uważają ten lek za jakiś magiczny, na wszystko go dają, na poronienie zagrażające też ;-) - potem mi niby przepisali, że mam brać jeszcze przez 3 tygodnie nospę forte, ale jak poczytałam ulotkę to zrezygnowałam, szczególnie że żadnych bóli nie miałam...
a jak mnie coś boli to wolę się położyć i przeczekać, niż się faszerować - żadnego apapu ani nic nie biorę...
jedynie to takie minerały naturalne biorę

co do brania leków to ja też nie biorę nospy biorę tylko witaminy Prenatal i to wszystko i niestety raz miałam zapalenie pęcherza to brałam antybiotyk ale nie było wyjścia :tak::sorry:

Ola to tak ja wolę przeleżeć zagrożenie niż się truć...co do no-spy, mam koleżankę, która praktycznie przez całą ciążę zarzywała ją, najpierw zwykłą potem tą forte...szok, co do podawania innych lekarstw pamiętam, że z Mikim jak leżałam na patologii dostawałam relanium!:szok: Podobno też skuteczne i bezpieczne? nie miałąm przekonania, ale brałam, za każdym razem pytałam tylko czy aby napewno nie szkodzi dziecku.:eek:

Mordoklejka-nie jestes jedyna :) ja bralam w 1 trymestrze-kwas foliowy i od tamtej pory nic!!!

wyniki mam dobre i nie biore zadnych dodatkowych witamin...zbojkotowalam sztuczna suplementacje :confused2:

To tak jak ja :-) Lekarz mi powiedział, że skoro wyniki badan są dobre, to nie ma po co brać witamin. On jest, tak jak i ja, zwolennikiem dostarczania witaminek w jedzeniu, wiec to mi pasuje:-) Nospy nie bralam w ogole. Poza tym to twardnienie brzucha, to ja to na początku nazywalam "ciągnięcie" brzucha i w ogole mi to nie przeszkadzalo, nie zwracalam na to w ogole uwagi.
Jedyne leki to "nieciążowe", jakie bralam to tantum verde i witamina C - z racji przeziębienia.

Ja biorę witaminy Prenatal N i folik do 12 tygodnia. Oprócz tego ze 4 nospy zażyłam i dwa razy apap. Myślę, że to nie za dużo.

Mnie nie udało się nigdy "namierzyć" stópki - są gdzieś na dole - natomiast nieraz na wyskości pępka mam bardzo wyraźne wybrzuszenie - nie wiem, jaka to część ciała, ale śmiesznie mój brzuch wtedy wygląda:-D

czesc dziewczynki
czy slyszlayscie cos na temat zylakow warg sromowych?? bo ja sie chyba jednej dorobilam nie wiem jak ale jest i nie dosc ze jest ta paskudna wystajaca zyla jak u babci 80 letniej na nodze to jeszczez ta strona jest jakby opuchnieta:( troche poczytalam na necie bo wizyte mam dopiero 5 lutego ale z tego co pisze na necie to takie zylaki sa wskazaniem do cesarki:( czy ktoras z was ma taki problem cos wie wiecej na ten temat?

reklama
Legenza ja co prawda nie mam takiego problemu, ale na tej stronie znalazłam coś na ten temat Specjalista radzi - Żylaki w ciąży być może te metody domowe coś pomogą hmm na następnej wizycie powiedz o tym swojemu lekarzowi, albo zadzwoń do niego już dzisiaj, być może Cię uspokoi :-).

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry