reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
moonik1 -z tą skórą też tak mam, widać też powiększone pory skórne - tam gdzie rosną włoski :) czasem tak mi się fajnie brzuszek układa jakbym miała koło ratunkowe a w środku wklęsły i miękki pępuszek :) zawsze był mega wyprostowany :-D

reklama
Caro - pamiętam i trzymam kciuki! :-D Na pewno wszystko pójdzie gładko i jutro o tej porze już będziesz miała Maleństwo po drugiej stronie brzuszka:-)

No to dopisuje sie do grona "przenoszonych" :) bylam dzis na ktg (termin z OM na 13.03 byl) i lekarz powiedzial tylko "zapis piekny, zglosic sie do nas za trzy dni i na wszelki wypadek spakowac torbe bo mozliwe ze juz pani u nas zostanie". w sumie to ciesze sie ze jeszcze cora w brzuszku bo ma szanse jeszcze rosnac bo na ostatnim usg nie byla za duza. no ale chcemy miec ja juz przy sobie :)

Dziewczyny! Wszyskiego dobrego dla Was i Waszych maluszków.:-)
Mirka - nareszcie się doczekałaś, Gosia - ja też czekam na Zuzię - dla was więc szczególne pozdrowienia.

oby wam dzieci mało w nocy płakały i nie sprawiały problemów. i żeby zdrowe były

Midnight - mam identycznie, skóra bardziej błyscząca... Rozstępów mam na razie kilka bladorózowych i po bokach - prawie niewidoczne. Ale obawiam sie, ze jesli brzuszek bedzie bardzo pracowal w czasie porodu, to skóra moze tego nie wytrzymac... Zwlaszcza teraz, jak sie taka ciensza zrobila...

Katka - to ty mialas termin dzien po mnie:-) ja na KTG jutro idę. Ja sie troche boje, ze maly jednak nie będzie sredniakiem tylko bedzie wiekszy. Bo w terminie zapowiadal sie na sredniaczka. Ale z drugiej strony jak czytam o tych pomylkach USG... Nie ma sie co stresowac na zapas:tak:

moonik1 - kochana nie strasz z tymi rozstępami! U mnie na piersiach pręgi fioletowe się porobiły ale na brzuszku na razie ani jednej, dodatkowo zauważyłam na lewym udzie trochę,bo tylko na lewym boku w nocy śpię, tak już kilka miesięcy :tak: i czasem w nocy aż to udo mnie boli i biodro też.

To podczas porodu mogą jeszcze wyjść rozstępy?:szok: Myślałam że jak wody odejdą to brzuszek nieco się zmniejszy więc skóra też już nie będzie taka napięta, no i jak dzieciaczek wpasowuje się w kanał rodny to też tak jakby mniej objętościowo miejsca w brzuszku zabierał...

reklama
wiem ze to nie w temacie watku ale powiem wam ze rozstepy to podstepne besie:zawstydzona/y: jeszcze nie tak dawno chwaliłam sie ze nie mam zadnego a tu dzis rano kwas! po prawej stronie brzucha mam 4 grube czerwone krechy-dosłownie jakby mnie kot pazurami ciachnał...poryczałam sie normalnie...nie zeby mi jakos bardzo przeszkadzały-bo i tak mam na udach których nie smarowałąm-ale kurna-na koniec ciazy...to nie fair

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry