reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No to mnie tez boli spojenie lonowe nie moge czasem chodzic a co do odwracania sie na boki to juz w ogole masakra czasem bola mnie krzyze i kosci ogonowa do tego twardnieje mi brzusio jkies skurcze czy co nie wiem co to jest powiedzcie mi cos o tym czy to normalne czy jak a szczegolnie jak chodze czy cos robie nawet jak ide do sklepu kawalek juz mi twardniej brzuch hmmmm
czasem w nocy mam bole podbrzusza jak w okres taki bol tylko mocniejszy co to moze oznaczac napiszcie mi co powinnam robic czy jakies tabletki brac czy moze isc szybko do ginki bede wdzieczna zgagi nie mam ale mialam ostatnio jakies niestrawnosci tak mnie w mostku bolalo i w plecach szok bo zjadlam pierogi z grzybami i pozniej pizze na noc echhh

Truda ja mam dokładnie tak samo jak Ty. Na boku nie mogę długo leżeć bo mnie plecy i biodra bolą, jak sie przewracam to brzuch mi twardnieje. Wystarczy ze troche pochodze po domu albo pójdę do sklepu po śniadanie to od razu mam twardy brzuch i po przyjściu musze troszkę poleżeć.
Byłam we wtorek u lekarza u mówiłam mu o tym, powiedział że to są skurcze ale ponieważ nie mam rozwarcia to nie przypisał mi żadnych leków, biorę tylko no-spę 3 razy dziennie. Martwię się trochę tymi skurczami bo na pewno jest ich wiecej niz dozwolone 10 dziennie ale lekarz mowi że skoro nie ma rozwarcia to ok. Poza tym moja mała jest ułożona miednicowo i on twierdzi że te skurcze to ona wywołuje źle leżąc.
No nic chyba pozostaje mi zaufac lekarzowi, choć i tak nie daje mi to spokoju

reklama
Znow mnie dopadl bol glowy,brzuch tak jak by mniej twardy,troszke mnie boli,kurde obym tylko wytrzymala jeszcze te pare tygodni.
Nogi spuchniete i rece mam prawie nono stop.:szok:
Z jednej strony chciala bym juz tulic malenstwo a z drugiej zeby jak najdluzej siedzial we mnie i rosl:-)

Znow mnie dopadl bol glowy,brzuch tak jak by mniej twardy,troszke mnie boli,kurde obym tylko wytrzymala jeszcze te pare tygodni.
Nogi spuchniete i rece mam prawie nono stop.:szok:
Z jednej strony chciala bym juz tulic malenstwo a z drugiej zeby jak najdluzej siedzial we mnie i rosl:-)

Dasz radę, głowa może boli Cię z niewyspania? Bądź ze zmęczenia.
A nogi i ręce też mam spuchnięte. mnie jeszcze na dodatek ręce i stopy swędzą, więc się drapię jak najęta, mąż na mnie krzyczy, ze mam sie nie drapać i tak w kółko ;)

ewelcia, a może Cie boli glowa z "przespania" ja jak za długo śpie, to boli mmnie głowa bardziej niz jak bym sie nie wyspała :-)

ewelcia LENIU!!! wstawaj-obiad robić, sprzątać albo chociaż na spacer idz-ja własnie wróciłam z psem-cały świat w śniegu-BOSKO- i powietrze takie czyste i świerz-idz sie kobieto dotleń troche ;-)

No troche mi nagadalas.
Ale coz z tego jak u mnie nie ma sniegu:-(.Ostatni raz widzialam snieg w 2006roku w PL.Dwa lata lemu bylismy w PL zaraz po swietach na dwa tygodnie i sniegu nie bylo,rok temu tez nie bylo:-(
Tutaj padal rok temu ale go przespalam haha.
Na dworze powietrze mrozne i w dodatku wieje nie wychodze bo boje sie o przyziebienie.
Lipa na calego:crazy:

reklama
maniulka tez o tym myslalam ale niestety nie mam takiej mozliwosci.
Kurde zjadlam i znow siedze na lozku o niczym innym nie mysle tylko o lezeniu.Kurde mam nadzieje ze mi przejdzie.M dzwoni co chwile i pyta sie czy ok.

A malo tego maly wpycha mi chyba "noge"pod zebro z lewej strony bo mnie boli.
Mysle sobie ze chyba sie odwracal w tym tygodniu bo brzuch mia;lam strasznie kwadratowy i moze przez to taki napiety,ale w sumie nadal czuje te delikatne skurcze.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry